2. izdanje Vodiča tiskano u Tjednu međunarodnog obrazovanja

Zahvaljujući donacijama splitske tvrtke Kron, Grada Križevaca i saborske zastupnice dr.sc. Marije Vukobratović iz Križevaca, ovih je dana iz tiska izašlo 2. izdanje Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu, autora dr.sc. Domagoja Babića (Facebook, SAD), doc.dr.sc. Zvonimira Rakamarića (Sveučilište u Utahu, Salt Lake City, SAD) te doc.dr.sc. Josipa Lorincza (Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje). Tisuću primjeraka u nakladi križevačke udruge P.O.I.N.T. svjetlo je dana ugledalo povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja, koji se ove godine u čitavom svijetu obilježava od 12. do 16. studenoga.

Prvo izdanje ove publikacije je još 2007. godine izazvalo velik interes u Hrvatskoj, kada je po hrvatskim sveučilištima i veleučilištima distribuirano tisuću primjeraka tiskanog vodiča, a elektroničku verziju dohvatile su tisuće zainteresiranih studenata. 2. izdanje vodiča dostupno je online, a u narednim tjednima će volonteri udruge P.O.I.N.T. besplatno distribuirati i novo tiskano izdanje fakultetima, knjižnicama i studentskim udrugama diljem Hrvatske.

Autori vodiča su znatno proširili sadržaj ove jedinstvene publikacije kako bi studentima završnih godina diplomskih studija i mladim diplomiranim stručnjacima pomogli u informiranju, orijentaciji i donošenju odluka o studiranju na poslijediplomskim studijima izvan Hrvatske. Posebno ih raduju vijesti o uspješno upisanom doktorskom studiju vani samih studenata koji su savjete potražili u vodiču, poput najnovijeg primjera mladog diplomiranog inženjera računarstva iz okolice Križevaca, koji je primljen na Tehničko sveučilište u Beču.

Vezano

Komentari su zatvoreni.