U petak 6. STEAM večer s etnomuzikologinjom doc. dr. sc. Jelkom Vukobratović

Što su „cajke“ i treba li ih zabranjivati, koji je društveni status „narodnjaka“ općenito, kako je razvoj glazbene industrije na našim prostorima rezultirao popularnošću „lakih nota“ – o tim i mnogim drugim temama možete čuti na 6. STEAM večeri, uz gošću doc. dr. sc. Jelku Vukobratović, koja će se održati u petak, 17. ožujka u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sonja Mrnjavčić iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Jelka Vukobratović križevačka je etnomuzikologinja, diplomirani muzičar flautist i profesorica flaute, docentica i zamjenica pročelnika II. Odsjeka za muzikologiju Muzičke akademije Zagreb, gdje predaje Uvod u etnomuzikologiju B, Hrvatsku tradicijsku glazbu, Popularnu glazbu, Etnomuzikologiju, Organologiju te Glazbu, rod i feminističku kritiku. Tajnica je i dugogodišnja članica Gradskog puhačkog orkestra Križevci, kulturna aktivistica te autorica i koautorica četrdesetak znanstvenih i stručnih radova iz područja etnomuzikologije, od čega sedam knjiga.

Tribina „Glazba turbOlentnih vremena“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.