I druga pobjeda zaredom križevačkih rukometaša

Koliko puta se već dokazalo da bolje rangirana ekipa, kad igra protiv ekipe koja do sada nije osvojila niti boda, unaprijed upiše dva boda, a zatim kiksa na terenu. Ovu subotu umalo se to dogodilo i rukometašima križevačkog KTC-a koji su, na krilima velike pobjede u prošlom kolu protiv jakoga Matulja, mislili da će lakše do pobjede. Bez obzira na konstantno upozoravanje trenera Dragutina Miklečića da mladu ekipu Kozala (imaju nekoliko kadetskih reprezentativaca) još nitko nije jako nadigrao i da su gubili samo sa po par golova razlike i to uvijek pokleknuvši u samoj završnici utakmica. Naglasio je Dragec da tek sada treba najozbiljnije odigrati jer oni nemaju što izgubiti. No, spoznaja da je Kozala posljednja ipak je podsvjesno malo opustila domaćina i dobrano mu otežala pobjedu te izdramatizirala sam tijek susreta.

Sam početak utakmice, pa sve do tamo 21. minute, tekao je po planu domaćina koji u tom dijelu igra dinamično, čvrsto, kolektivno uz odličnog Boškovića. To je KTC-u donijelo vodstvo od 10:6 pa se činio izglednim razvoj utakmice prema laganoj pobjedi domaćina. S tom tezom se nisu složili gosti koji upornošću, brzinom i borbenošću uspijevaju zaključati svoj gol, a u napadu „zabiti“ sve što su zapucali, pa na poluvrijeme zasluženo odlaze s vodstvom od +1 (13:14).

Takva se igra nastavila i u drugome dijelu susreta, gosti dominiraju, rade što žele, a domaćina nema nigdje, razbijen je i samo nekim pojedinačnim rješenjima pokušava ugroziti gostujućeg vratara koji se taman razbranio. 44. minuta, totalna nevjerica, grobna tišina na tribinama i čuđenje, kako je to moguće? Domaća ekipa od + 4 gola u 21. minuti je došla do -6 u 44. Što se dogodilo, kuda je nestala igra i borbenost? I kada su već svi pomislili da se tu više ništa ne može učiniti, trener Miklečić radi odličan potez ubacivši na gol mladoga Bogdana (spojio 4 obrane), a na krilo mladog Roberta Markovića (postigao 5 golova), što je uz izvrsnu igru Krunoslava Hunjaka u obrani promijenilo tijek utakmice. Takva borbenost i efiksanost dobrano je probudila publiku, pa je tristotinjak gledatelja navijanjem nosilo Križevčane.

Kronološki je to ovako izgledalo: 44. minuta (17:23), 51. minuta (22:25), 54. minuta (25:25), 57. minuta (27:26) 59. minuta (29:29) i 60. minuta golom Pećine 15 sekundi prije kraja KTC postiže pogodak za pobjedu. Moram dodati da su gosti zadnje dvije minute igrali s igračem više, te da su imali i sedmerac, ali je Bošković obranio i da u zadnjih 15 sekundi tekme nisu uspjeli niti zapucati po golu. Bošković je u utakmici obranio gostima 4 sedmerca i još su jedan zapucali. Završnica zanimljiva i dramatična, ali na kraju i slatka što se tiče pobjede i osvajanja nova dva boda, pa je i veselje poslije utakmice bilo jako euforično. Malo zabrinjava loša igra tijekom tridesetak minuta susreta, ali i pokazuje karakter da se sa –6 vratiš do pobjede. Kažu da dobra ekipa pobjeđuje i kada loše igra pa neka to bude nit vodilja križevačkim rukometašima u nastavku prvenstva.

Križevčani (6. na ljestvici) i sljedeće kolo (subota) opet igraju kod kuće u 18:30 sati protiv jakog protivnika iz Đakova (2. na ljestvici) pa se očekuje ovaj puta puno bolja i kvalitetnija igra.

5. kolo 1. HRL: RK KTC : RK KOZALA 28:27 (13:14)
Za KTC su igrali i postigli pogotke: Šignjar 3, N.Predojević 6, Z. Marković, Pećina 5, Babić 3, R.Predojević 1, Nemčić, K.Hunjak 2, Jelenić 3, M.Hunjak, Kamenar, Augustinčić, Katavić, R.Marković 5, Bogdan 4 obrane, Bošković 9 obrana. Trener: Dragutin Miklečić. Sl. Predstavnik: Josip Petrlić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.