Uspješan početak nove sezone križevačkih kuglača

S istim kuglačkim kadrom i istim problemom nedostatka kuglane, križevački kuglači započeli su svoju već petu sezonu natjecanja pri 3. Hrvatske kuglačke lige regije sjever. Prvi test oskudnih i kratkih priprema „Elektrašima“ su pružili kuglači iz Donje Dubrave. “Dubravčani” su se u dosadašnjim sezonama pokazali kao tvrd orah, a ove sezone preseljenjem iz Čakovca u Koprivnicu anulirali su “Elektrašima” prednost domaćeg terena. Želja za osvajanjem bodova u prvoj utakmici između tako izjednačenih protivnika unijela je nervozu kod svih kuglača i ostavila traga na konačnom rezultatu.

Zvonimir Posavec je s 533 srušena čunja i 2:2 u setovima dvoboj s Miserom okončao poenom za “Elektru”. Još je uvjerljiviji bio Ivan Šimatović koji je do poena protiv Horvata došao također s 2:2 u setovima i s ukupno 541 srušenim čunjem. Josip Knapić (502) gubi poen 3:1 u setovima od kombinacije Čižmešija/Fabić. Na pola utakmice prednost Križevčana uz 2:1 u poenima bila je minimalnih 15 čunjeva i utakmica još ni izbliza nije bila riješena. Željko Horvat (532) unatoč dobrom rezultatu gubi poen i 3 seta od raspoloženog Štefića, čime i prevaga u čunjevima odlazi na stranu “Dubravčana”. Srećom, Kirin i Sanković koriste nespremnost svojih protivnika. Učinak Dejana Kirina bio je 3:1 u setovima i poen protiv Šimunića, dok je Tomislav Sanković u poen protiv Cenka ugradio dva seta i 508 čunjeva.

Utakmica završava pobjedom “Elektre” Križevci (6-2 poena; 3140-3105 čunjeva; 11:13 setova), a zanimljivo je da je pritom Dubravčan osvojio dva seta više. Dva osvojena boda vrlo su važna za samopouzdanje križevačkog sastava koji sljedeće kolo putuje u Čakovec k uvijek neugodnoj, mladoj ekipi “Željezničara”. Izvještaj 1. kola: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/wp-content/uploads/2012/09/1.-kolo.pdf

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.