Izložbom slika Klub kulture u novu sezonu

“Galerija K” Kluba kulture u Križevcima nastavlja s radom i u novu sezonu ulazi izložbom slika Saše Šantića iz Mostara. Otvorenje izložbe je u subotu 25. kolovoza u 21 sat, a bit će otvorena sve do 15. rujna. Šantić je poklonik klasičnog štafelajnog slikarstva kojim šalje svoje satirične poruke svijetu poigravajući se pritom s hiperrealizmom u maniri najboljih majstora toga zahtjevnog slikarskog stila. Na križevačkoj izložbi će se predstaviti sa 16 djela u klasičnim slikarskim tehnikama.

Saša Šantić je izlagao na mnogobrojnim skupnim izložbama, te sudjelovao u humanitarnim akcijama i umjetničkim kolonijama u Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj. Do sada je samostalno izlagao u Grudama i Mostaru. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, Sveučilište Mostar, 2002. godine.

Od tada radi kao profesor likovne umjetnosti i u isto vrijeme aktivno slika. Od rujna 2006. godine radi i u Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru (United World College in Mostar) gdje predaje likovnu umjetnost na engleskom jeziku, a od 2009. godine upravitelj je odjela za umjetnost (Head of Arts Department) koledža. 2007. je dobio prvu nagradu za slikarstvo ULU EN FACE na internacionalnoj izložbi u Širokom Brijegu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.