Novi model JPP-a za pokretanje investicijskog ciklusa

KRIŽEVCI – Nedavno je na prostoru bivše križevačke vojarne započela izgradnja Doma za starije i nemoćne, a u prvoj fazi gradnje napravit će se temelji. Dom za starije gradi se financijskim sredstvima privatnog investitora zagrebačke tvrtke M.A.D. dok je Grad Križevci, kao jedinica lokalne samouprave, partner na način da daje zemljište, oslobađa investitora plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade. Križevački gradonačelnik Branko Hrg ovaj model javno privatnog partnera nudi i državi, kao jedan od oblika pokretanja investicijskog ciklusa.
– Ako taj križevački model preslikamo na državu, uzmimo primjer na 50 domova, pokrenuo bi se investicijski ciklus od milijardu kuna, u kojem bi sudjelovala lokalna samouprava te investitori. Ono što je vrlo bitno zaposlilo bi se, u konačnici oko 1500 ljudi, a zbrinulo oko 5000 starijih i nemoćnih osoba, rekao je Branko Hrg.
Smještaj u križevačkom Domu za starije pronaći će 100-tinjak korisnika, a zaposlit će se 30-ak osoba s područja Križevaca. Cijeli projekt izgradnje vrijedan je oko tri milijuna eura, a prve bi stanare Dom trebao primiti iduće godine. Posao na projektiranju, kao i izgradnji Doma za starije osobe dobile su domaće, križevačke tvrtke. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.