Križevčani vladaju svojim ‘Monte Carlom’

Motociklizam – Nagrada Križevaca za PH

KRIŽEVCI – Gornjogradski „motodrom”, popularni križevački „Monte Carlo” u nedjelju je ponovno bio poprištem nadmetanja najboljih hrvatskih vozača na dva kotača. gradska utrka u sportu u kojem su Križevčani neprikosnoveni hrvatski vladari puno desetljeće vozila se34. put. Sve je bilo isto kao i lani, odlično sportsko ozračje, sjajne utrke i klupsko slavlje domaćina kod brzinaca i oldtimera, a slavili su i u Kupu HAK-a. U klasi 125 SP slavio je Renato Novosel, aktualni prvak Hrvatske i vodeći u alpsko-jadranskom kupu, a značajne je bodove domaćinu donio i veteran Miljenko Nervo. Utrku je ponovno obilježio Goran Gajić iz MK Gajs tim, dvostrukom pobjedom u klasama 600 i 1000 SST.

U klasi 600 izvrsno je vozio i Križevčanin Robert Prožek, a na pobjedničkom postolju našao se i Talijan Luca Tommasini koji vozi za MK Križevci. Kod oldtimera valja izdvojiti pobjedu Roberta Rončevića u MZ kupu ispred svog oca Andrije i Krunoslava Gubijana te u Tomos kupu slavlje Davora Buntaka ispred Mateja Jureneca i Marija Peklića. Hrvoje Buntak bio je najbolji u klasi 1 oldtimera ispred Davora Buntaka. Najbrži krug vozio je, prema očekivanju, Gropan Gajić, a kod oldtimera Jure Frančkišković.

Rezutati brzinaca: Klasa 125 SP za PH: 1. Renato Novosel 2. Miljenko Nervo. Klasa 600 SST za PH: 1. Goran Gajić (Gajs tim) 2. Robert Prožek 3. Luca Tommasini 4. Ivan Višak 5. Marko Višak 6. Renato Novosel 7. Antonio Švogor (svi Križevci). Klasa 1000 SST ZA PH 1. Goran Gajić 2. Marko Erceg (Kvarner) 3. Dario Horvat (ŠK 1.HMK Zagreb) 4. Andrea Frescura 8. Emanuele Mapelli (obojica MK Križevci).
Dio prihoda od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe, a najsretniji gledatelj nedjeljne utrke bio je Vladimir Berend iz Križevaca koji je osvojio skuter glavnu nagradu Hrvatskog autokluba. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.