Buduće srednjoškolce čeka 1454 mjesta i 52 zanimanja

KOPRIVNICA – S početkom idućeg mjeseca i prvim upisnim rokom, završene osnovce u Podravini i Prigorju očekuje 1454 mjesta u srednjim školama, a školovanje mogu birati za neko od 52 ponuđena zanimanja. Plan upisa čiji je predlagač županijski Odjel za obrazovanje nadležno Ministarstvo u potpunosti je prihvatilo, a s njim i uvođenje nekoliko potpuno novih obrazovnih programa u naše srednje škole, kaže županijski pročelnik za obrazovanje, kulturu, sport i udruge Mladen Antolić.
– To su automehatroničar, dakle jedno novo zanimanje koje objedinjuje automehaničara i zapravo informatičkog stručnjaka. To zanimanje uvodimo i u Đurđevcu i u Koprivnici. Zatim, novo zanimanje je fizioterapeutski tehničar u Srednjoj školi Koprivnica. A još bi spomenuo samo kod Srednje gospodarske škole u Križevcima da smo uveli ove godine vrtlara i mljekara, trogodišnja zanimanja.

U srednjim školama čeka 50-tak mjesta više nego je završenih osmaša.
– Mislim da vrlo vjerojatno nećemo popuniti sva slobodna mjesta, tim više što iz osnovnih škola nam izlazi 1401 učenik, kazao je pročelnik Antolić.
Dojučerašnji osnovci prvi upisni rok u srednje škole, koji će za mnoge značiti i izbor njihovog prvog zanimanja, imat će od 2. do 5. srpnja, drugi krug upisa kreće već 9. srpnja, a jesenski rok 20. kolovoza.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.