Danas i sutra 2. Večeri udaraljkaša

Glazbena škola Alberta Štrige organizira danas i sutra 2. po redu večeri udaraljkaša u Križevcima. Na prvom koncertu koji će se večeras u 18 sati održati u Koncertnoj dvorani glazbene škole nastupit će mlada Špela Mastnak, Slovenka rodom iz Celja, studentica četvrte godine studija udaraljki u klasi prof. Igora Lešnika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Sutrašnji koncert u isto vrijeme u istom će prostoru predstaviti udaraljkaški odjel glazbene škole sa solo točkama, udaraljkaški kvartet osnovne škole i po prvi puta udaraljkaški ansambl glazbene škole, sve pod vodstvom profesora Josipa Konfica.

Dvadesetdvogodišnja Mastnak je dobitnica mnogih nagrada na državnim i međunarodnim udaraljkaškim natjecanjima: 1. nagrada i zlatna plaketa na natjecanju mladih glazbenika Slovenije (TEMSIG), te 2. i 3. nagrada u kategorijama vibrafon i timpani na međunarodnom udaraljkaškog natjecanju u Fermu (Italija). Kao solistica je svirala s puhačkim i simfonijskim orkestrom glazbene škole Celje, orkestrom Akord te orkestrom Hiše Kulture. Aktivno sudjeluje na seminarima svjetski poznatih udaraljkaša i pedagoga.

Mastak svira i surađuje s raznim komornim ansamblima i orkestrima kao što su Simfonijski orkestar HRT, Zagrebačka Filharmonija, Slovenska Filharmonija, Zagrebački orkestar mladih, orkestar festivala Maribor i dr. S ansamblom biNg bang Muzičke akademije u Zagrebu nastupala je u Portoriku, Koreji, Belgiji, Španjolskoj, Italiji i dr., a 2008/09. primila je Rektorovu nagradu za iznimne uspjehe. Sa istim ansamblom osvojila je također 1. nagradu uz maksimalan broj bodova na međunarodnom natjecanju u Belgiji.

Na koncertu udaraljkaškog odjela će nastupiti: Mike Bencarić,Emanuel Nikolić, C. Čapek, T. Tunjić, Robin Petić, Zvonimir Žarinac, Marcela Vargić, Lovro Baričević, Adriano Đuranec, Mihael Jedvaj, Štefan Đurković i Jasmin Abou Aldan. Glasovirska pratnja bit će profesorica Ivana Tadin, a nastavnik Josip Konfic.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.