Cijeli niz investicija u škole u županiji

KOPRIVNICA – Županijska vlast namjerava znatno poboljšati prostorne uvjete rada u osnovnim školama kojima upravlja, pa je tijekom ove i iduće godine planiran cijeli niz ulaganja u popravke i dogradnje, kao i u nove zgrade. Projekte je pobrojao zamjenik župana Ivan Pal.
– Širenje škole u Sokolovcu i izgradnja dvorane, to je na razini dva milijuna kuna. Zatim škola u Legradu, krećemo s projektom vrijednim 2,3 milijuna kuna, u prvoj fazi. Tu je i Područna škola Sigetec, investicija vrijedna dva milijuna kuna, Područna škola Cirkvena 800 tisuća, Koprivnički Bregi dodatak na školu jedan milijun, Gimnazija u Križevcima – rekonstrukcija, milijun i pol. Tu investiciju radimo zajedno s Fondom za zaštitu okoliša, po prvi puta smo prošli na jednom njihovom natječaju. Znači i to je isto jedan dobar put.

A tu su i projekti spremni za projektiranje, od koprivničke obrtničke škole, poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade Srednje škole u Koprivnici, te Učeničkog doma u Križevcima. U istom je paketu projektiranje sportske dvorane na Kalniku i škole u Hlebinama. Zamjenik župana Pal smatra da su ta ulaganja tim važnija jer čine bitan pomak prema jednosmjenskoj nastavi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.