U Koprivnici i Đurđevcu salonsko kolo, u Križevcima Prljavci

KOPRIVNICA, KRIŽEVCI, ĐURĐEVAC – Maturanti sutra slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. U Koprivnici i Đurđevcu tradicionalno će i ove godine, na središnjim trgovima, zaplesati salonsko kolo, odjeveni u crvene i bijele majice, i to od 13 sati. Koreografija plesa traje osam minuta, a maturante su podučili članovi KUD-a Koprivnica na čelu s predsjednicom Nadom Šešić, koja je ovaj projekt i pokrenula u našem kraju.
– Peta je godina kako u kontinuitetu naši maturanti završavaju svoje norijade na jedan vrlo kulturan i civiliziran način, plešući hrvatski građanski ples – hrvatsko salonsko kolo. U Đurđevcu se u ovaj projekt uključila i Srednja strukovna škola dok je tamošnja Gimnazija ‘dr. Ivan Kranjčev’ od prve godine uključena u ples salonskog kola. U Koprivnici su uključene sve srednje škole: Gimnazija ‘Fran Galović’ te Srednja i Obrtnička škola. Ove godine u Đurđevcu je uključeno 150, a u Koprivnici 450 maturanata, rekla je Nada Šešić.

Iako se ni ove godine nisu uključili u ples salonskog kola, križevačke maturante sutra očekuje bogat program norijade na središnjem gradskom trgu. Program je pripremljen za 300-njak maturanata, rekao nam je u ime organizatora, predsjednik križevačkog Savjeta mladih Željko Jurković.
– Sutra maturanti u 13 sati sat kreću povorkom od sportske dvorane Osnovne škole ‘Ljudevit Modec’ do Strossmayerovog trga. U povorci s maturantima bit će kmažoretkinje te bubnjar. Na gradskom trgu održat će se predstavljanje razreda i govori predstavnika maturanata. Nakon završetka programa na trgu, maturanti su slobodni sve do 20 sati. Naime, tada program seli u sportsku dvoranu gdje će biti koncert glazbenih veterana Prljavog kazališta, a kao predgrupa nastupit će križevačka grupa Porota.

Koncert je besplatan za križevačke maturante dok svi ostali mogu kupiti ulaznice. Na kraju spomenimo kako koprivničke maturante ove godine ne očekuje nikakav koncert, već će oni zadnje školske dane proslaviti u gradskom parku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.