Sportski podvig – rukometaši KTC-a osvojili prvenstvo – ušli su u prvu ligu!

I to se je dogodilo, nakon 57 godina postojanja rukometni klub KTC iz Križevaca (prvo su se zvali Omladinac, zatim Čelik, pa Križevčanka i na kraju KTC) ušao je u prvu ligu. Zapravo je to u subotu bio pravi sportski rukometni praznik u Križevcima, sa svim potrebnim i značajnim elementima kao što su: jako puno gledatelja koji su stvorili odličnu atmosferu, izvrstan, borben, maštovit, izvrstan rukomet i na kraju pobjeda koja je sve to začinila i klub odvela u viši rang natjecanja. U ovoj tekmi nitko od prisutnih – bilo igrač, trener, sudac, navijač ili redar, nije ostao ravnodušan, jednostavno je sport ovladao svim našim emocijama u najpozitivnijem smislu.

Već prije dva tjedna otkako je KTC u Virovitici odigrao neriješeno i uzeo bod bilo je jasno da ova utakmica rješava prvenstvo. Križevčanima je odgovarala pobjeda i neriješeno, makar su prije ovoga susreta imali dva boda prednosti i kudikamo bolju gol-razliku od igrača iz Slatine. No, u ovom sustavu natjecanja nije važna gol-razlika već međusobni odnos, a to znači da bi u slučaju pobjede gostiju oni imali prednost. Takva situacija je  jednostavno mobilizirala sve snage u klubu da se psihički što bolje pripreme i da se nervoza svede na minimum.

Početak utakmice i fantastična, gotovo savršena igra u obrani KTC-a, što je rezultiralo u 10. minuti vodstvom domaćina od izvanrednih 8:0. Igrači Slatine su se iznimno trudili no nisu imali rješenja u napadu, pa su prvi gol uspjeli postići tek u 11. minuti. Nakon toga dolazi do igre gol za gol uz male oscilacije i na poluvrijeme se otišlo s +8 za KTC (20:12).

Drugo poluvrijeme do 45. minute je preslik samog početka utakmice, opet Križevčani igraju čvrsto i pokretljivo u obrani, a maštovito i konkretno u napadu, te povećavaju vodstvo na 12 golova razlike (29:17). Već je tada pomalo bilo jasno da je utakmica što se tiče pobjednika zaključena, iako gosti nisu niti u jednom trenutku smanjivali pritisak i želju za preokretom stanja na terenu, pa domaći trener polako odmara glavne igrače, što koriste gosti i smanjuju zaostatak na kraju utakmice na samo -8 (36:28).

Zadnji sučev zvižduk u ovogodišnjem prvenstvu donio je neopisivu radost, ples, zadovoljstvo, ponos i slavlje igračima i vodstvu kluba KTC na parketu, kao i erupciju oduševljenja i odobravanja na tribinama. Križevački KTC je ušao u prvu ligu.

U ovoj utakmici ne bismo izdvojili niti jednoga igrača, ali bilo je sjajnih odigranih partija, što se može preslikati i na cijelu sezonu. A zašto je tako? Zato što ovaj klub u ovoj postavi i s ovim trenerom gaji kolektivni i nadasve pravi sportski duh u kojem je poticanje i podrška od strane samih igrača jednih prema drugima postao moto ali i obveza, dok se nesportsko ponašanje u bilo kojem obliku nije nikako toleriralo. Ne bi bilo korektno kad ne bismo spomenuli da je neki igrač dao možda više golova, bio bolji u obrani ili se više žrtvovao ili je bio redovitiji na treningu.

Normalno da je toga bilo i da se zna tko je i što je dao. No, važan je čimbenik da je, uz male oscilacije, svaki igrač dao unaprijed očekivani svoj maksimum koji u ovom trenutku može dati i da je to rezultiralo dobrom atmosferom, dobrom igrom i na kraju osvajanjem prvenstva.

Neven Predojević, Darijan Bošković, Ivan Kavran, Dejan Kraljić su čvrsta i sigurna osnova kluba uz koje mladi vrlo brzo mogu dati svoj puni učinak i uz koje se uz par pojačanja  može očekivati i dobar nastup u prvoj ligi.

RK KTC – RK SLATINA 36:28 (20:12)

 Za KTC su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 10, Hrvoje Šignjar 6, Zvonimir Marković 5, Krunoslav Hunjak 4, Ivan Kavran 4, Roman Predojević 2, Robert Marković 2, Dejan Kraljić 1, Ivan Katavić 1, Luka Kemenović, Luka nemčić, Kristijan Kamenar, Matija Hunjak, Ivan Augustinčić, Domagoj Bogdan i Darijan Bošković 1 gol (15 obrana). Trene: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.