Turistička zajednica dobila web sjedište

Turistička zajednica Grada Križevaca ovih je dana objavila službeno web sjedište, kojim posjetiteljima u novom sjaju predstavlja “grad povijesti, kulture i tradicije, Križevačkih štatuta i Sv. Marka Križevčanina” i Kalničko prigorje te poboljšava vidljivost turističke ponude grada i okolice. Po svemu sudeći prva cjelovita objava turističkih sadržaja vezanih uz Križevce u preglednom i vizualno nenametljivom dizajnu nudi razrađen sadržaj o samom gradu, kulturnoj baštini, turističkoj ponudi i manifestacijama, uz kalendar i najave događanja. Informativno se daje pregled gastronomske ponude, smještaja, izleta i mogućnosti aktivnog odmora, pa sve do mjesta za izlazak i noćni život.
– Na stranici se nalazi interaktivna karta, virtualna panorama grada i okolice, a uskoro planiramo kutak s informacijama i programom za prijavu i odjavu gostiju za pružatelje smještaja na području grada, istaknula je direktorica turističkog ureda Olinka Gjigaš.

Iako ponegdje nedostaje neka informacija, ili je pak presažeto predstavljena, vidi se ogroman trud uložen u organizirano predstavljanje turističkih potencijala križevačkog kraja, a web sjedište će se svakako nadograđivati, vjerujemo i prema prijedlozima samih građana i turističkih radnika. U impressumu sjedišta korektno je navedeno da su neki od objavljenih materijala preuzeti s interneta bez jasno definiranih prava korištenja, uz apel autorima da se jave kako bi materijal bio uklonjen ili pravilno referenciran.
Kao zanimljivost istaknimo još i to da je, nakon par godina neaktivnosti, ponovo aktivna domena Spravisce.com, gdje je, za sada, kratko naveden datum održavanja ovogodišnjeg Križevačkog velikog spravišča od 15. do 17. lipnja 2012. Po svemu sudeći, turistička ponuda Križevaca i okolice dobila je kvalitetno središnje mjesto za informiranje posjetitelja i gostiju grada, a predstavljanje na webu očekuje i glavnu gradsku manifestaciju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.