Hrgu prekipjelo zbog svađa među pripadnicima JVP

KRIŽEVCI – Već poduže vrijeme vrlo narušeni odnosi među zaposlenicima križevačke Javne vatrogasne postrojbe, iako su bili javna tajna, izgleda da su konačno prelili čašu strpljenja gradonačelnika Branka Hrga. On je i javno odlučio reći pokoju o stanju koje smatra neodrživim.
– Očito je neki problem u međuljudskim odnosima unutar ljudi u toj ustanovi, jer su stalno po medijima, stalno su neki problemi, stalno su neke afere. To jednostavno više nema smisla. Sada mi je prekipjelo i ne želim to više trpjeti, rekao je Hrg na sjednici svojeg kolegija. Križevački gradonačelnik kaže da izgleda kao da vatrogasci imaju previše slobodnog vremena između intervencija, pa ga krate svađama, podmetanjima i pisanjem anonimnih pisama. Na sreću, nesloga među zaposlenicima do sada nije utjecala na njihovu učinkovitost pri izlascima na intervencije, ali Hrg strahuje da bi i do toga moglo doći.

– Što se tiče intervencija, oni funkcioniraju stvarno izvrsno. Struka nije upitna, vrlo su brzi i učinkoviti kada je neki problem gdje oni moraju djelovati. Oni su ustanova koja ulazi u vatru, ulazi u požarišta, gdje jedan drugoga moraju čuvati. Ako su narušeni međuljudski odnosi među nekima, onda je teško funkcionirati, znači moraju biti jedna obitelj, kompaktono funkcionirati, naglasio je B. Hrg.
Očito je da će novi zapovjednik križevačkih vatrogasnih profesionalaca, za čiji je izbor upravo u tijeku redovni natječaj, imati pune ruke posla na popravljanju stanja koje traje već par godina. Tim više jer je u zadnjem desetljeću u opremanje postrojbe uloženo desetak milijuna što državnih što gradskih kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.