Od jučer u Križevcima državno natjecanje iz vjeronauka

Od jučer pa sve do srijede 28. ožujka 2012. u OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima se održava državno Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola Hrvatske. Na natjecanju sudjeluje 16 ekipa iz osnovnih škola i 16 ekipa iz srednjih školae, koje čine po četiri učenika u pratnji mentora. Državno povjerenstvo ove je godine za temu natjecanja odabralo Jubilarnu godinu Križevačke eparhije – 400 godina crkvenog zajedništva u Hrvatskoj, koje se obilježava od 21. studenog 2011. do 21. studenog 2012. Kroz sve razine natjecanja, počevši od školske i županijske do države, brojni učenici imali su priliku bolje upoznati povijest Marčanske i Križevačke biskupije (eparhije), njezine župe u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, osobito njezin bizantsko-slavenski obred, crkveni ustroj, arhitekturu i bogatu ikonografiju.

Program vjeronaučne olimpijade će kroz tri dana obuhvatiti pismeni dio natjecanja te ekipno predstavljanje projekata, uz kulturno-edukativni program za učenike i mentore, euharistijsko slavlje u Grkokatoličkoj katedrali te proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada. Zanimljivo je da su svi sudionici smješteni izvan Križevaca, u hotelima Podravina te Bijela kuća u Koprivnici.
Organizatori državnog Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski ured HBK i Glas Koncila. Domaćin ovogodišnjim natjecateljima i njihovim mentorima je Bjelovarsko-križevačka biskupija, a škola domaćin je OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.