‘City Gospel’ najavljuje ‘Gospel Fest Križevci’

Prošlu subotu je održana godišnja skupština Pjevačkog zbora Gospel Križevci  (ili CITY GOSPEL) na kojoj je predsjednik udruge Kristijan Deduš podnio izvješće o radu za prošlu godine, te je donesen plan rada u ovoj godini. Pjevački zbor broji 23 člana različite dobi, te je proslavio dvogodišnjicu postojanja. Prije godinu dana registrirana je udruga građana kad je za predsjednika izabran voditelj zbora Kristijan Deduš, a za tajnicu Irena Horvat. Cilj udruge je popularizacija gospel glazbe, organiziranje dobrotvornih priredbi, kao i promocija našega grada čije ime nosi u nazivu. U prošloj godini zbor je nastupao nekoliko puta, a najvažnije im je bilo sudjelovanje u showu Supertalent Nove TV gdje su se plasirali među stotinu najboljih natjecatelja.

 

U ovoj godini također planiraju nastupe u gradu i okolici. Između ostalog, prvi puta će sudjelovati na Županijskoj smotri pjevačkih zborova u Koprivnici. Za početak, moći ćete ih poslušati 15. travnja u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima gdje će se održati Gospel Fest Križevci 2012. – prvi gospel festival u Hrvatskoj i okolnim državama. Naš zbor je glavni organizator festivala, a suorganizatori su Gradska organizacija Crvenog križa Križevci i Kršćanska adventistička crkva Križevci. Priredba je humanitarnog karaktera, pa je sav prihod od ulaznica namijenjen financiranju ljetovanja djece slabijeg materijalnog statusa u gradskom odmaralištu na Pagu. Naziv humanitarne akcije je “Moje prvo ljetovanje”.

Nastupit će izvođači koji su već poznati ljubiteljima gospel glazbe u Hrvatskoj i Sloveniji: AGAPE (Zagreb), AB VOCAL GROUP (Hrvatska/Slovenija), 4GIVEN (Slovenija), BEE GEESUS (Slovenija), IZVOR (Zagreb), THE MESSENGERS (Zagreb). Svaki izvođač moći će izvesti tri pjesme po izboru. Nakon što čuje sve pjesme, publika će na svojim glasačkim listićima zaokružiti favorita. U stanci za brojanje glasova nastupat će naš gradski zbor City Gospel Križevci. Očekuje se TV i radio promocija festivala, a medijskog pokrovitelja još nisu izabrali. Vesele se i svakoj donaciji sponzora koje i ovim putem pozivaju da im se jave na na tel. 098655927.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.