I kad nije na dnevnom redu zona Čret izaziva raspravu

KRIŽEVCI – Nova gospodarska zona Gornji Čret postaje nezaobilazna tema Gradskog vijeća Križevaca, čak i kada se ne nalazi na dnevnom redu sjednice. A kako je od prošlog okupljanja vijećnika pristigla 1,2 milijuna kuna vrijedna ponuda tvrtke Unijabeton za kupnju zemljišta u zoni, HDSS-ovog vijećnika Miroslava Muževića zanimalo je zašto te ponude nema na jučerašnjem prilično kratkom dnevnom redu 23. sjednice.
– Dnevni red predlažem ja osobno, a procijenio da ta točka nije dovoljno pripremljena da ide na Gradsko vijeće, kratko mu je odgovorio predsjednik vijeća Roko Bašić. Na to je vijećnik Vilim Jurić u ime kluba SDP-HNS Bašiću uručio inicijativu o novom načinu raspolaganja Čretom. Javnost je uskratio za pojašnjenja o sadržaju prijedloga, no odmah je zatražio zamrzavanje bilo kakvih kupoprodaja zemljišta zone.

– Mislimo da sadašnji model upravljanja zonom nije dobar, stoga predlažemo što treba napraviti. Između ostalog, mislimo da se sve aktivnosti oko provedbe natječaja za Gornji Čret trebaju obustaviti, dok se ne napravi novi i kvalitetniji model upravljanja tom gospodarskom zonom, rekao je V. Jurić. Inicijativa oporbe izazvala je prilično gorak istup gradonačelnika Branka Hrga.
– Ha, ha, čestitam vam, gospodo! Predlažem da dobro raspravite tu inicijativu i da to usvojite. Zaustavite sve! Zašto bi se uopće nešto radilo i i razvijalo? Ma nema problema, ironičan je bio B. Hrg. Ipak, da ne bi bilo zabune, dok oporbeni prijedlog ne prođe kroz raspravu i dobije većinu, Hrg je najavio da natječaj za parcele na Čretu ostaje otvoren. Koliko će pak od toga biti i koristi teško je reći, pogotovo ako se sudi po primjeru Unijabetona, iza koje zapravo stoji zagrebačka Beton Dubrava, već dva puta odbijena kao prvi stanar nove zone.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.