Poskupljuje smještaj mališana u Gradskom vrtiću

KRIŽEVCI – Nakon šest godina roditelje polaznika Dječjeg vrtića Križevci očekuju nove, naravno više cijene smještaja. Umjesto dosadašnjih 490 kuna, roditelji će u novoj cijeni predškolskog odgoja sudjelovati sa iznosom od 610 kuna.
U raspravi na Kolegiju križevačkog gradonačelnika nije nedostajalo razloga za poskupljenje, jer od 2006. godine neprekidno su rasli ulazni troškovi, poput izdataka za namirnice i zaposlenike ili najnovijeg porasta PDV-a za 2%, a pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi nepopularni potez opravdao je primjerom rasta troškova energenata.

– U 2009. godini električna energija i plin za poslovanje Dječjeg vrtića Križevci iznosili su 117 tisuća kuna, dok u 2011. to bilo 276 tisuća, što ukazuje na porast cijene energenata u dvije godine preko 150%, naveo je Tinodi. Grad jednostavno ne može podnijeti dodatni teret povećanja financiranja vrtića, rekao je gradonačelnik Branko Hrg, te dodao da drugog rješenja – nema.
Više puta najavljivano poskupljenje također će ujednačiti cijene u tri križevačka vrtića, jer udio roditelja u preostala dva iznosi 650 kuna. Uplatnice sa 120 kuna višim cijenama u gradskom Dječjem vrtiću roditelji mogu očekivati već za ožujak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.