Križevački kuglači kobni za Varaždince

S nova četiri boda u džepu križevački su kuglači zaokružili miniseriju domaćih utakmica u koprivničkoj kuglani. Premda su bili favoriti na papiru u obje utakmice, meteorološki uvjeti su se pobrinuli da „Elektraši“ puno teže dođu do bodova od očekivanog. Niža temperatura kuglane uzela je rezultatski danak, što je puno teže palo domaćinu, a gostima je dalo priliku da budu ravnopravni u utakmici.

Prvi gostujući Varaždinci bili su kuglači KK „Cesta“. Križevčani su s njima već u više navrata igrali utakmice u kojima je doslovno zadnja kugla odlučila pobjednika i po kvaliteti su možda najsličnija momčad križevačkoj. Na sreću, na utakmicu 16. kola doputovali su bez najboljeg igrača. Za vodstvo 2:1 na pola utakmice pobrinuli su se otac Marijan (498) i sin Dejan Kirin (504). S njima je u bloku igrao još i Posavec, čijih (496) nije bilo dovoljno za poen. U drugom bloku „smrznuti“ Knapić (489) i Sanković (475) gube svoje duele, a Horvat (519) uz svoj poen zadržava i ekipnih 16 čunjeva prednosti za konačnu pobjedu „Elektre“.
KK „Elektra“ Križevci – KK „Cesta“ Varaždin (5:3) – (2981:2965).

Druga momčad iz Varaždina,  KK „Varteks“, koju je „Elektra“ ugostila u 17. kolu 3. HKL regije Sjever nalazi se pri dnu ljestvice. Kvalitetom sigurno ne zaslužuju tako nizak plasman, ali kako im je igrački kadar sastavljen uglavnom od mlađih igrača koji zbog školskih obveza ne mogu sudjelovati u svakoj utakmici, često su prisiljeni igrati u oslabljenom sastavu. Iznimka im nije bilo niti ovo 17. kolo. Bez dva ponajbolja igrača teško su Varaždinci mogli ozbiljnije ugroziti domaću momčad. Temperatura kuglane porasla je u odnosu na prošlo kolo, pa su i križevački kuglači bili nešto učinkovitiji.
Kod Križevčana je najbolji bio Dejan Kirin (553), a slijede ga Sanković (525), kombinacija M. Kirin/Šimatović (508), Knapić (507) i Posavec (494). Jedini od „Elektraša“ koji nije uspio osvojiti poen bio je Horvat (513), kojem su za to nedostajala 4 srušena čunja.
KK „Elektra“ Križevci – KK „Varteks“ Varaždin (7:1) – (3100-2985).

 Nevezano uz ovu utakmicu, jednostavno moramo pohvaliti momčad „Varteksa“ zbog njihovog rada s mlađim kategorijama, ali najveću pohvalu zaslužuju zbog toga što su nakon gašenja KK „Gluhih“ (što je po meni pljuska gradu Varaždinu i Kuglačkom savezu Varaždinske županije) preuzeli u svoj pogon tu djecu s oštećenjem sluha i omogućili im da se i dalje bave kuglanjem.
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.