Na zaleđenom bazenu mladi ‘zaplivali’ na klizaljkama

Klizanje konačno i u Križevcima. Kad se već gradska vlast godinama nije sjetila urediti klizalište na trgu, učinio je zakupac kupališta – na bazenu. Najam klizaljki je pet kuna, neograničeno

Sa snježnim padalinama slobodne bi aktivnosti i zabava u Križevcima godinama tonule u zimski san – bogatiji bi otišli na skijanje, mlađi bi se sanjkali po brežuljcima…a većina bi ostajala „na suhom“. I kad već gradska uprava, unatoč višekratnim obećanjima, nije mogla „kopirati“ druge gradove i urediti klizalište na trgu, zakupac gradskog kupališta, tvrtka Latino, dosjetio se iskoristiti ono što ima i – pogodio.

U dogovoru sa Zajednicom športskih udruga uveli su klizanje na – bazenu. Okrugli prostor i lagan pristup, još i besplatno, bez gotovo ikakve reklame bili su mamac građanima, koji se tako već desetak dana raduju na ledu, kližući sami, u paru, izvodeći piruete, utrkujući se, ne bez komičnih padova…U početku se svatko sam morao pobrinuti za klizaljke, no i to je promijenjeno.

– Uveli smo najam klizaljki, cijena je pet kuna, a vrijeme korištenja neograničeno – kažu organizatori, trljajući ruke zbog zadovoljstva što je klizalište uspjelo. Svaki dan na ledeni bazen može se doći od 15 sati i ondje se rekreirati do 22. Sve još pomalo izgleda improvizirano, reći će oni s iskustvom klizanja u Koprivnici ili Zagrebu, no ocjenjuju da je pomak velik.
– Super je stati na domaći led, da se dobro klizati. Čuli smo da se razmišlja i o posluživanju čaja i kuhanog vina, moglo bi doći više ljudi, da bude i pića i kobasica – kaže Silvija Vlašić, koja je u klizačkoj promenadi bila s prijateljicom Nikolinom Klopotan.
– Navečer puste i glazbu pa bude zabavno, i odlično je da se za malo novca svatko može dobro provesti. Toga dosad u gradu nije bilo pa smo morali ići drugdje, ovo je za svaku pohvalu – slaže se Nikolina.

Dojam je ovih dana, doduše, najrpije kvario napadali snijeg pa led nije bio „izglancan“, te nenadan porast temperature, no to, čini se, nije korisnicima smetalo da „zaplivaju“ zaleđenim okruglim podijem, ili čak ukrste i palice igrajući hokej. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.