Još jedna lažna djelatnica mirovinskog osiguranja

KRIŽEVCI – Iz dnevnog izvješća Policijske uprave koprivničko-križevačke izdvajamo dva kaznena djela: prijevaru i krivotvorenje. 86-godišnjakinja iz Križevaca prijavila je da joj je 27. siječnja oko 12 sati na kućnu adresu došla nepoznata ženska osoba. Ona joj se lažno predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja i uzela joj pet tisuća kuna na ime navedenog duga. Od oštećene je Policijska postaja Križevci zaprimila kaznenu prijavu koja se dostavlja Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, a za nepoznatom osobom se traga. Kako su se do sada već dogodile slične situacije na području Podravine i Prigorja, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke uputili su apel svim građanima, rekla nam je policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar.

– Pozivamo građane da u slučaju ovakih događaja ili sličnih telefonskih poziva, odmah izvijeste najbližbu policijsku postaju osobno ili na telefonski broj 192, kazala je Žagar.
Drugo kazneno djelo odnosi se na krivotvorenje. Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnjak s križevačkog područja, tijekom 2008. godine nabavio krivotvorenu svjedodžbu srednje škole iz Bosanskog Broda. Temeljem svjedodžbe, u radnu mu je knjižicu upisano zanimanje trgovca. Svjedodžba mu je oduzeta te protiv njega slijedi kaznena prijava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.