Ivan Mihalić novi počasni član P.O.I.N.T.-a

Pretprošli je petak u maloj sali gostinjske kuće “Kalnik” održana redovna godišnja izvještajna skupština neprofitne udruge P.O.I.N.T. Predsjednik udruge mr.sc. Hrvoje Belani izvjestio je članstvo o izvedenim projektima u proteklom razdoblju, od kojih su mnogi javnosti već godinama poznati i uspješno prihvaćeni od korisnika, poput Culture Shock Festivala, humanitarne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” i Priprema za državnu maturu. Također je naglašena važnost novih projekata u 2011. za lokalnu zajednicu, poput 1. Dana održive energije Križevci te građanske inicijative “Kodiranje Križevaca (Crisium Code)”. Za novog počasnog člana udruge izabran je Ivan Mihalić, višegodišnji kolumnist na portalu www.krizevci.info i aktivni suradnik na više projekata. Skupština je prihvatila i financijski izvještaj za prošlu godinu, po kojem je praktički ostvaren prethodni plan, s ukupnim prihodima u iznosu 55.169,88 kn te rashodima 57.760,14 kn.

 

P.O.I.N.T.-ovci su također bili vrlo aktivni na stručnom i znanstvenom planu, predstavivši svoje radove na međunarodnim konferencijama i uglednim časopisima. Tako je u ožujku u Kini predstavljen rad „Building Online Local Communities: European Case Study ‘Krizevci.info’“, a u studenom u SAD-u rad „An ICT-Driven Local NGO: Digital Ecosystems Perspective“, oba čiji su autori Hrvoje Belani, Dalibor Karlović i Sandro Novosel. Andrej Dundović i Ivona Haban predstavili su rad “Kodiranje Križevaca – sveprisutno računarstvo u primjeni” na studenskom simpoziju “Društvo i tehnologija” u Zagrebu, a Jelka Vukobratović je s još troje kolega u uglednom časopisu Studia ethnologica Croatica objavila izvorni znanstveni članak “Urbanoumjetnički festivali: kulturne politike i potencijali subverzivnosti”, kojem je jedna od tema i subverzivnost križevačkog Culture Shock Festivala.

Na studijskom putovanju u Bruxellesu na temu “Uloga organizacija civilnog društva u promociji aktivnog građanstva” u sklopu programa People2People bio je Sandro Novosel, predstavivši kronologiju i rezultate građanske inicijative “Ne križaj Križevce”, kao jedan od četvero sudionika iz Hrvatske, među 38 predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva iz zemalja jugoistočne Europe. Udruga P.O.I.N.T. je također pismom namjere podržala projektne aktivnosti Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci za umrežavanjem multimedijskih kulturnih centara u sklopu prekogranične suradnje s Mađarskom. P.O.I.N.T.-ovci su raspravljali o planu rada za ovu godinu i razmotrili financijski plan kojim će, zahvaljujući prijavljivanjima na razne natječaje, godišnji prihod udruge biti znatno uvećan. Vrijedi još spomenuti da je član P.O.I.N.T.-a Mario Rajn izabran u novi saziv Gradskog savjeta mladih.

Vezano

Komentari su zatvoreni.