Branko Hrg je novi šef HSS-a: Ognjište stranke je na selu, njega se HSS niti može, a niti smije ikad odreći

POBIJEDIO BAJSA Branko Hrg novi je predsjednik HSS-a izabran na današnjoj izbornoj skupštini HSS-a u Zagrebu. Pobjedio je sa 555 glasova prema 374 glasa koliko je dobio njegov protukandidat, saborski zastupnik Damir Bajs . Na skupštini je bilo 929 važećih te 8 nevažećih glasova od ukupno 937 glasača.
Gradonačelnik Križevaca je dugogodišnji član predsjedništva HSS-a, a na mjestu predsjednika HSS-a preuzeo je od Josipa Friščića koje je stranku vodio od prosinca 2005. godine.

U obraćaju delegatima na skupštini prije glasovanja Branko Hrg je istaknuo da će HSS postati stožerna stranka centra, po zaštiti nacionalnog interesa desni, a po zaštiti socijalnih prava lijevi, podsjetivši kako su četiri temeljne točke kojima želi vratiti HSS na mjesto koje mu pripada: stranačka konsolidacija, programsko osvježavanje, kadrovsko podmlađivanje i unutarstranačka demokratizacija. Poručio je da više neće mucati na važnijim problemima hrvatskoga društvenog, političkog i ekonomskog života.
– HSS-ovo ognjište je na selu, njega se HSS niti može, a niti smije ikad odreći. Zbog toga se vraćamo programu Preporod hrvatskog sela – zaključio je Hrg u svome obraćanju te poručio kako će u HSS-u prestati praksa odlučivanja od gore prema dolje te da im treba optimizam, vjera i sloga. (JL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.