Počinju Dani hrvatskih svetaca i blaženika

KRIŽEVCI – U Križevcima će se od 26. siječnja do nedjelje održati 4. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Ove će godine četverodenvnim programom i euharsitijskim slavljima biti obuhvaćeni hrvatski blaženici i sveti Marko Križevčanin, najavio je župnik križevačke župe Svete Ane, Stjepan Soviček.
– Prvog dana ćemo razmišljati o mučeništvu Drinskih mučenika, drugi dan je posvećen sluzi Božjem Gerardu Stantiću, treći dan je posvećen danu sluge Božjega Josipa Langa, a četvrti dan, završni, kada će nam se pridružiti naš biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak, posvećen je svetom Marku Križevčaninu, rekao je Soviček.

 

Manifestacija će započeti u župnoj crkvi svete Ane u 18 sati svečanošću otvorenja na kojoj će sudjelovati oba križevačka župnika Stjepan Soviček i Dražen Hladuvka, dok će za molitveni, književni i glazbeni program biti zadužena Družba Kćeri Božje ljubavi. Potom slijedi sveta misa koju će predvoditi vlč. Marko Tomić, postulator kauze blaženih Drinskih mučenica, dok nakon toga u Galeriji na Nemčićevom trgu bit će otvorena izložba crteža hrvatskih umjetnika mlađe generacije pod nazivom ‘Hrvatski sveci i blaženici – U našem narodu’, a pripremljen je i duhovno-glazeni program.

Program se nastavlja i u petak, subotu i nedjelju, a posljednjeg dana misno će slavlje predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, nakon čega će biti predstavljen strip ‘Sveti Marko Križevčanin’. Četvrte Dane hrvatskih svetaca i blaženika pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-križevačke biskupije te uz potporu Grada Križevaca i Koprivničko-križevačku županiju, uz brojne suradnike, organiziraju dvije križevačke župane te Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ‘Dr. Stjepan Kranjčić’. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.