Rezime godine za nama i najava projekata u 2012. godini

KOPRIVNICA – Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom te županijskim pročelnicima održao je konferenciju za novinare na kojoj je analizirao učinjeno u godini za nama te najavio projekte na kojima će Koprivničko-križevačka županija raditi tijekom 2012. godine. Po Korenovom osobnom mišljenju, dva su događaja obilježila 2011. godinu. Prvi je kohabitacija u Županijskoj skupštini.
– Jedna nova okolnost u kojoj mi kao županijska uprava djelujemo, obzirom na repozicioniranja u političkim odnosima koji vladaju u našoj županiji, odnosno reflektiraju se kroz našu skupštinu, kazao je Koren.

Pritom je župan Koren javno zahvalio predsjednici Županijske skupštine Milici Fuček i svima koji su kohabitaciju omogućili. Drugi događaj po kojoj ćemo pamtiti, po Korenu, 2011. su parlamentarni izbori i promjena vlasi na državnoj razini.
– To je isto za nas jedan izazov, ali u ovom trenutku kad je na ovoj našoj razini županijske uprave ovakav model funkcioniranja, možda to čak daje jedan mali jedan za ostvarenje nekih ciljeva koje smo u startu sveli na neki mali omjer, rekao je Koren.

Župan je istaknuo kako se nada dobroj suradnji s ministarstvima znanosti, obrazovanja i sporta, zdravlja, gospodarstva i poljoprivrede koji su ključni za Koprivničko-križevačku županiju. Koren je i u nekoliko crta pobrojao što je u školstvu učinjeno tijekom 2011. godine, a upravo za školstvo odlazi i najviše novca. Najveći trošak tijekom godine je najam koprivničke Gimnazije Fran Galović za što županija izdvaja oko 6 milijuna kuna; najveći kapitalni projekt prošle godine bila je križevačka obrtnička škola Ivan Seljanec, za što su država, Županija i Grad Križevci izdvojili oko 42,5 milijuna, zatim sportska-školska dvorana u Đurđevcu uz najveću županijsku osnovnu školu Grgura Karlovčana koja je koštala oko 10 milijuna dok je za novu područnu školu i ambulantu u Gregurovcu izdvojeno 4 milijuna kuna.

Ujedno je župan Koren najavio da je škola u Kalinovcu još u izgradnju kao i dvorana u Svetom Petru Orehovcu te u Koprivničkim Bregima gdje se dograđuje škola i vrtić. U 2012. godini u školstvo bi trebalo biti uloženo više od 17 milijuna kuna. Najavljen je i nastavak ulaganja u zdravstvo, poticanje gospodarstva i poljoprivrede. Nakon konferencije, odražan je tradicionalni domjenak za novinare i medijske djelatnike.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.