Bjelovarski HSS-ovci u sukobu zbog izbora predsjednika stranke

HSS-ovi stranački veterani digli glas protiv stanja u stranci i stali na stranu Branka Hrga. Stranački veterani smatraju da stranka posljednjih godina nije dobro vođena te da za takvo stanje odgovornost trebaju snositi svi iz najužeg rukovodstva, a ne samo predsjednik Friščić

Na idućim izborima za predsjednika HSS-a birat će se između dva zla i, kad je već tako, smatramo da Branko Hrg ima veću prednost – kazao je Petar Jurušić, bivši HSS-ov saborski zastupnik, a danas politički umirovljenik, obraćajući se u ime obnovitelja HSS-a novinarima na konferenciji za novinare održanoj u Botincu pokraj Bjelovara.

U društvu Križevčanina Valentina Puževskog, također bivšeg saborskog zastupnika i veterana HHS-a, Jurušić se oglasio kako bi upozorio na loše stanje u HSS-u i sve propuste koje je učinilo još uvijek aktualno stranačko vodstvo. Stranački veterani smatraju da stranka posljednjih godina nije dobro vođena te da za takvo stanje odgovornost trebaju snositi svi iz najužeg rukovodstva, a ne samo predsjednik Friščić. Nadaju se da će se s takvim stavom složiti većina članstva te da bi nakon izbora za predsjednika stranke vrlo brzo moglo doći do izvanredne skupštine, no prije toga morali bi se održati unutarstranački izbori na kojima bi se birali novi delegati te izvanredne skupštine. Odgovor stranačkim veteranima stigao je brže nego su se nadali. Samo sat nakon konferencije u Botincu novinari su pozvani u stranačke prostorije gdje se o istupu Jurušića i njegovih istomišljenika u ime županijskog HSS-a očitovao čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, potpredsjednik HSS-a Bjelovarske županije.

– Petar Jurušić i ostali sudionici konferencije u Botincu nisu članovi HSS-a jer svoje članstvo nisu revidirali kada je prije godinu, dvije u stranci provedena revizija članstva i zato nemaju legitimitet istupati u ime stranke, a stavovi koje su iznijeli nisu stavovi županijskog HSS-a – kazao je Pirak. Ponovio je da HSS Bjelovarske županije apsolutno podržavaju Damira Bajsa kao svog kandidata na idućim izborima za čelnog čovjeka stranke.

– Sve što ste čuli u Botincu ne zaslužuje bilo kakav komentar, a što se tiče Petra Jurušića, on od HSS-a ima samo saborsku mirovinu i toga bi se trebao sjetiti, a ako se i dalje smatra HSS-ovcem, onda bi trebao revidirati svoje članstvo – zaključio je Pirak. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.