Skupština županijske TZ razriješila koprivničke predstavnike

KRIŽEVCI – Skupština Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije na sjednici u Križevcima razriješila je dužnosti svoje dosadašnje članove, predstavnike Koprivnice Dražena Prosa i Marka Mijića. Iako oni još od osnivanja nove Skupštine prošle veljače zapravo ne sudjeluju u njezinom radu, nezadovoljni jer je Koprivnica dobila dva, a ne kako su tražili četiri mjesta u županijskom Turističkom vijeću, to nije bio i razlog razrješenja. Prema objašnjenju predsjednika Skupštine, župana Darka Korena, a po tumačenju Ministarstva turizma, radi se o poštovanju odredbi zakona.
– Grad kao jedinica lokalne samouprave ne može imati posebnog predstavnika, uz predsjednika, u Skupštini Turističke zajednice pa stoga ni takav predstavnik Grada ne može biti biran u Skupštinu TZ Županije. A radi se zapravo o zamjeniku, g. Draženu Prosu, dakle, slijedom zakona g. Pros ne može biti član Skupštine niti Vijeća naše županijske TZ, kazao je Koren.

Naime, Grad Koprivnica je već zastupljen u županijskoj turističkoj Skupštini i Vijeću po svojem gradonačelniku jer je on po novom zakonu i čelnik gradske Turističke zajednice. U slučaju drugog koprivničkog predstavnika, Marka Mijića, do razrješenja je došlo jer on više nije zaposlen na radnom mjestu zbog kojeg je biran.
– G. Mijić je prestao biti direktor hotela Podravina i odselio se znači iz Koprivnice i temeljem toga, također, više nije član našeg Turističkog vijeća, objasnio je Koren.

O oba razrješenje izvještena je koprivnička Turistička zajednica, no najave zamjena niti ikakvog odgovora nije bilo, kazao je predsjednik Skupštine Koren.
– Mi ćemo i nakon ove sjednice upoznati i vodstvo Grada i gradske Turističke zajednice sa ovim odlukama i opetovano tražiti rješenje u smislu delegiranja novih članova naših tijela. Da li će to učiniti, to je vrlo teško sada reći. Mi bismo po zakonu morali imati njihovu zastupljenost u našim tijelima, ali ne možete nikoga prisiliti da da predstavnike ako to ne želi, dodao je Koren.
Kao pak nova članica u sastav Skupštine izabrana je Nadica Kolar, predstavnica novoosnovane Turističke zajednice Općine Ferdinandovac.

Vezano

Komentari su zatvoreni.