Branko Hrg kandidira se za novog predsjednika HSS-a

– Želimo da HSS bude moderna stranka, a ne da je vodi začahurena ekipa koja misli da je tako radio i Stjepan Radić – kazao je Hrg

Da nisam uvjeren da mogu dobiti unutarstranačke izbore, ne bih se ni kandidirao – istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Koprivnici gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, kandidat za novog predsjednika HSS-a, kojeg posebno raduje što uživa jednoglasnu podršku stranačkog ŽO-a te što je aklamacijom prihvaćena njegova kandidatura na godišnjoj izvještajnoj skupštini stranke održanoj u Molvama. Smatra da je došlo vrijeme za nove ljude u vrhu stranke jer aktualna garnitura, kaže, isključivi je krivac za izbornu katastrofu na parlamentarnim izborima.

– Želimo da HSS bude moderna stranka, a ne da je vodi začahurena ekipa koja misli da je tako radio i Stjepan Radić. Ne želimo biti promatrači, nego aktivni igrači – dodao je Hrg i na novinarsko pitanje nada li se podršci predsjednika HSS-a na odlasku Josipa Friščića nedvosmisleno odgovorio:

– Kada bih ja uzimao njegovo povjerenje, ne bih se ni kandidirao. Uz njegovu podršku jednostavno ne možeš dobiti unutarstranačke izbore. Gradonačelnik Križevaca obrušio se na Friščića i zbog toga što je svoj mandat stavio u mirovanje i što će ga u saborskim klupama zamijeniti Damir Bajs, drugi na listi u II. izbornoj jedinici.

– Taj mandat jedini je miraz koji imamo. Nije normalno da tzv. tehničko vodstvo HSS-a, bez da je održano predsjedništvo stranke i da se o tome raspravilo, donese takvu odluku. To je protivno statutu stranke i žalosno je da to rade najodgovorniji ljudi. Žalosno je i da je pravnik Bajs pisao taj statut – oštar je Hrg i čelnike optužio da im ne služi na čast da su nakon što su slomili stranku izazvali novu aferu. Darko Koren, stranački šef u Koprivničko-križevačkoj županiji, također smatra da aktualno vodstvo HSS-a nema moralno pravo da se više natječe, a osudio je i Friščićev potez da ga u Saboru zamijeni Bajs.

– Bajs je bio predsjednik izbornog stožera u II. izbornoj jedinici i u tom smislu je najodgovorniji što smo u svojoj bazi osvojili samo jedan mandat. Primjer je to kako se zloupotrebljavaju neka zakonska rješenja i statut stranke. Takva odluka mora biti donesena na tijelima stranke, ne može se svesti na odluku triju osoba. O tom jednom mandatu trebaju odlučivati ljudi koji će u sljedeće četiri godine voditi stranku. HSS nije privatna stranka, ona je stranka svih nas – istaknuo je župan Koren. (VL)

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.