Izvrsno drugo poluvrijeme križevačkih rukometašica

Rukometašice križevačkog “Mlinara” su u utakmici 3. Hrvatske ženske rukometne lige Sjever, na domaćem terenu, u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca pobijedile vršnjakinje iz RK “Bjelovar” 28:23. Trener “Mlinara” Dario Sokač nije mogao u ovoj utakmici računati na sve prvotimke, jer su neke ozlijeđene u prošlom kolu u Varaždinu, a svoj su obol u novoj pobjedi dale mlade igračice predvođene iskusnom Ines Grbus koja je postigla čak 13 pogodaka. Mlinarice su povele 3:0, ali onda su gošće preokrenule rezultat i na odmor otišle s velika četiri pogotka prednosti.

U nastavku utakmice potpuno druga slika na parketu. Iz minute u minutu domaće rukometašice igraju sve bolje u obrani, a takva se igra pretočuje i u napadačku učinkovitost. Nakon izjednačenja 15:15, Križevčanke preuzimaju u potpunosti konce igre u svoje ruke i uspijevaju stvoriti prednost koju nisu ispuštali iz svoga posjeda. Bjelovarke su se još jednom pokušale nametnuti i uspijevale su izjednačiti i na 23:23. Nakon toga su “slomljene”. Križevčanke postižu pet pogodaka zaredom i pobjeđuju s uvjerljivih pet razlike, 28:23. Gošće su imale velikih problema i kod izvođenja sedmeraca, jer su iskoristile samo dva od šest penala. Dva sedmerca zapucala je Gavrić, a nesigurne su još bile Čizmazija i Palac. Kod domaćica je Grbus zabila šest sedmeraca, a jednom je uspješna bila i Lucija Deković.

 

MLINAR-BJELOVAR 2  28:23 (10:14)
KRIŽEVCI – Sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca. Gledatelja: 50. Suci: Nikola Majcen i Matija Cingesar (obojica Varaždin).
NADZORNIK: Tomislav Bjelopera (Bjelovar)
MLINAR: Renjak, Horvat 1, Deković 3 (1), Antolić 2, Šimonek 1, Grbus 13 (6), Busija 5, Vujić, Nemčić, Miklečić, Pavliček, Čikulin 3, Matoić TRENER: prof. Dario Sokač
BJELOVAR 2: Medved, Šanteković, Ružičić 7, Ščirek 3, Vukek, Bošnjak 1, Gavrić 9 (1), Palac, Šoštarić, Ružičić, Klasić, Biškupić 1, Čizmazija 2 (1), Tomiša TRENER: Nenad Horvat
ISKLJUČENJA: Mlinar 0, Bjelovar 6 minuta (Čizmazija 2 + 2, Šoštarić). SEDMERCI: Mlinar 7 (7), Bjelovar 6 (2)
IGRAČICA UTAKMICE: Ines Grbus

Vezano

Komentari su zatvoreni.