Utakmica 8. kola A1 lige košarkaša: sutra ‘Žapci’ dočekuju Brođane

Točno tjedan dana nakon prvog domaćeg poraza Križevčana, na istom mjestu i u isto vrijeme (Gradsko-školska sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca, subota, 26. studeni, 19 sati), igrači Košarkaškog kluba Križevci će potražiti šansu za iskupljenje i pokušati isprati gorak okus poraza od Zaboka. Bez obzira na sve okolnosti koje prate mladog križevačkog prvoligaša, u klubu su uvjereni da glavni domaći akteri subotnjih košarkaških predstava ne mogu dvije utakmice za redom odigrati u tako lošem bioritmu poput prošlotjedne utakmice protiv inspiriranih Zagoraca. Bujan je naredio opću mobilizaciju i vidjet ćemo kakav će biti odgovor izravnih proizvođača – igrača. A, neće im biti lako.

Na drugoj strani terena stajat će momčad Brod-Svjetlosti, iskusnog i snažnog prvoligaša, koji nakon tri gostujuća poraza (Zadar, Split, Kvarner), dolazi ‘načetim’ domaćinima po prve gostujuće bodove. Trener Brođana, Mladen Erjavec, zasigurno će pokušati iskoristiti ‘duševne boli’ Križevčana od prošle subote. Isto tako nema dvojbe da najveća opasnost sa brodske strane terena dolazi sa bekovske pozicije. Ivan Tomeljak, iskusni, 32-godišnji Splićanin, sa prosječno gotovo 16 poena, 7 asistencija i 6 skokova u 6 utakmica prvo je ime momčadi iz Slavonskog Broda. No, ima Erjavec još aduta. Matija Poščić, koji nas je pod koševima do ove sezone često mučio u dresu Riječana, sada je prvi skakač Brođana. Tu su i Ljubo Šamadan, Filip Bašljan, pa ‘zaštićeni’ Živković i Karlović…Ljubiteljima loptanja pod obručima sve su to dobro poznata imena. Nikome do sada nije bilo lako protiv Svjetlosti, neće niti Križevčanima.
Tiho Bujan, strateg Križevaca, svjestan je svih zamki koje su ga čekale u tjednu između Zaboka i Broda. Posebno psihičko stanje u kojem su se njegovi igrači našli nakon prvog domaćeg poraza (‘kumovao’ je tu i poraz u Jazinama nakon dva produžetka u kolu prije) može odvesti momčad samo u dva smjera: prema maksimalnom angažmanu ili još dubljem defetizmu. Sredine nema. Iskusni Bujan, Zirdum i co., koji su s raznim momčadima prošli već nešto takvih faza tijekom karijere, znati će pokrenuti križevački košarkaški stroj i vratiti ga na pobjedničke staze.
Već smo svi naučili da u prvoj ligi nikog ne možete dobiti s pola snage i doziranim angažmanom. U izjednačenom natjecanju, kao što je ove godine A1, pobjede i porazi sastavni su dio života i nikog ne treba iznenađivati poneko prosipanje bodova. Jedini uvjet mora biti: momčad mora uvijek ostaviti srce na parketu, i neovisno o ishodu poslije utakmica svi ćemo zajedno poći do šatora i nazdraviti svojim ‘žapcima’.
Biti će zanimljivo promotriti i reakciju domaćeg košarkaškog auditorija na prvi poraz u Modecu.  Križevački su ‘žapci’ u dosadašnjem dijelu prvenstva, na domaćem terenu, vjerovatno u samom vrhu gledanosti. Nadamo se da će i simpaziteri križevačke momčadi, držeći se maxime – i u dobru i u zlu – napuniti tribine i doista biti pravo visokooktansko gorivo koje će pogurati ‘žapce’ prema petoj prvenstvenoj pobjedi. Čekamo Vas na tribinama Modeca.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.