Otvorena nova zgrada škole i ambulante

GREGUROVEC – Simboličnom predajom ključeva iz ruku potpredsjednika Sabora Josipa Friščića predškolcima Područne škole u Gregurovcu, otvorena je nova školska zgrada i ambulanta u tom naselju Općine sveti Petar Orehovec. Na oko tri tisuće kvadrata zemljišta izgrađen je objekt bruto površine 650 četvornih metara, od kojih stotinjak zauzima ambulanta te višenamjensko asfaltno igralište, sve zajedno vrijedno oko 3,8 milijuna kuna, a plaćeno iz dijela kredita koji je podigla Koprivničko-križevačka županija. Koliko će škola značiti mještanima pokazala je i svečanost otvorenja, na kojoj se uz čelnike općine, Grada Križevaca, Županije, te državne dužnosnike okupilo cijelo selo. Župan Darko Koren poručio im je da i ovo ulaganje znači nastavak strategije održanja života u malim sredinama.

– Jedan od preduvjeta za to, sigurno je škola i to je, vjerujem, dokaz svima koji od nas slušaju ono što slušaju od svih drugih; da je obrazovanje temelj društva i najvažnija stvar u našem javnom poslu. Drugi to govore, mi, vjerujem duboko, to nastojimo dokazati svojim djelima, rekao je Koren.
Nova školska zgrada zamijenit će ruševni zadružni dom, u čijim se potpuno neprimjerenim prostorima nastava odvijala od osnutka škole u Gregurovcu, prije pola stoljeća. I dok je jedan od gorućih problema školstva u potkalničkom kraju riješen, u Općini sveti Petar Orehovec razmišljaju o idućem – gradnji sportske dvorane pri matičnoj školi u općinskom središtu. Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Želimir Janjić poručio je domaćinima da bi novac za to ulaganje trebali potražiti među 500 milijuna kuna zajma koji je Vlada osigurala u kreditnom programu EIB 3. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.