Večeras u ‘Modecu’ Križevčani protiv Riječana

Danas u 19 sati u križevačkoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca krenut će još jedan košarkaški spektakl. U susretu 5. kola A1 lige snage će odmjeriti popularni ‘Žapci’ iz KK Križevaca i riječki prvoligaš Kvarner 2010. I Riječani i Križevčani spadaju u skupinu od 5 momčadi iz vrha prvoligaške tablice s tri pobjede i jednim porazom. Nakon četiri kola iskristalizirala se slika križevačkih prednosti i mana. Jedna od prednosti je svakako povratak momčadi u igru nakon rezultatskog minusa.
– Prednost nam je svakako ta malo veća rotacija pod košem. Imamo dosta dobru centarsku liniju i možemo držati ritam, a to se pokazuje iz utakmice u utakmicu. Jedan određeni hendikep su nam određene faze utakmice kad igramo ‘mekšu’ obranu, a to je ono što moramo popraviti. Na domaćem terenu, taj minus izgleda malo drukčije, no na gostovanjima nam je to za sad još uvijek jedan određeni problem. Međutim, ne mogu biti nezadovoljan! Iz dosadašnjeg tijeka smo izvukli odlične bodove – tri pobjede, jedna u gostima, a od toga smo dobili i dva teška protivnika kod kuće. Za sada je sve to i više od onoga što smo očekivali kad je prvenstvo krenulo. Trebamo nastaviti dalje pametno, skupiti glave i kako ja volim reći ‘idemo utakmicu po utakmicu’, prokomentirao je trener Košarkaškog kluba Križevci Tihomir Bujan.

Ovo je kolo slobodan Zadar, oslabljeni Split odlazi Alkaru, Jolly putuje na noge Dardi. Večerašnji će se pobjednik križevačkog dvoboja primaći samom vrhu A1. Iako mnogima izgleda da križevački ‘Žapci’ ne bi trebali imati većih problema s momčadi Kvarnera, Bujan smatra da nikog ne treba podcjenjivati.
– Kvarner je izgubio od Splita doma, što definitivno i nije neki kiks. Potom su dobili, također, momčad Dubrovnika u gostima i dvije sljedeće utakmice doma. Dolaze nam s istim omjerom koji imamo i mi, tri pobjede i poraz. S tri pobjede u nizu dolaze osokoljeni i rasterećeni će tražiti svoju šansu kod nas. Upravo stoga, a i svega što smo mi napravili do sada, ne smijemo se kockati i moramo napraviti sve da ti bodovi ostanu u Križevcima, smatra Tiho Bujan.

Bez obzira na sve, utakmica se igra u križavačkoj sportskoj dvorani i pred domaćim, vatrenim navijačima koji su u dvije domaće tekme pokazali kako se bodri ‘Žapce’.
– Ja ponovno očekujem jednu dobru atmosferu i punu dvoranu. Mislim da je svaki od naših protivnika veliki mamac za publiku jer ipak je to prvoligaška košarka, a smatram da smo i mi svojim rezultatima do sada zaslužili da nas publika i dalje prati i podrži. Očekujem još jednom punu dvoranu i odličnu atmosferu gdje je onda svakoj gostujućoj momčadi puno teže igrati, pohvalio je još jednom Bujan domaće navijače.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.