Prekinut pobjednički niz križevačkih kuglača

Prve riječi mog prijatelja nakon odigrane utakmice 6. kola 3. Hrvatske kuglačke lige Sjever bile su: “i tako je prvo mjesto na tablici otišlo u ropotarnicu povijesti križevačkog kuglanja”. Iako čelna pozicija nije bila realan odraz stanja na ljestvici, već više slučajan rasplet ostalih utakmica kola, bilo je lijepo vidjeti križevački klub na vrhu, pa makar samo i na tjedan dana. Za taj uspjeh bilo je, nakon inicijalnog poraza u Zaboku, potrebno nanizati četiri pobjede, što u konkurenciji s klubovima koji imaju svoje kuglane nije nimalo lagan zadatak.

Ždrijeb 6. kola, poletnu, ali i osjetno ispuhanu ekipu “Elektre” Križevci odveo je u Čakovec na staze možda i najopasnijeg domaćina lige, KK “Zanatlije”. Križevčani pak međimursku kuglanu nisu imali prilike isprobati još od ožujka, zbog čega optimizam u pozitivan ishod utakmice i nije bio na visokoj razini. Da bi se osvojili bodovi protiv “Zanatlije” na njihovom terenu, svi igrači “Elektre” morali bi dati svoj maksimum.
Plan djelomično pada u vodu već u prvom paru.

Tkalec (528) ruši osobni rekord ove sezone, ali su mu je do poena nedostajala svega 2 srušena čunja. Njegov partner Šimatović (515) je srećom protiv sebe imao potpuno neraspoloženog protivnika, pa je uz poen uspio prikupiti i nešto čunjeva zalihe.

Drugi gostujući par, od kojeg se najviše očekivalo, ulazi s prednošću od 31 čunja i 1:1. Blijeda igra Horvata (496) rezultirala je glatkim porazom od ne preraspoloženog protivnika. Dejan Kirin (519) borio se i protiv sebe i protiv kuglane, da bi u završnici utakmice protivnik zaredao tri “devetke” čime su potopljene sve nade Kirina, ali i “Elektraša”. U trećem paru do sada standardno dobar Knapić (482), odigrava utakmicu koju će što prije poželjeti zaboraviti, a Sanković (526) uz ne baš blistavu igru, poslijednjom kuglom pobjeđuje i samo malo popravlja ukupni dojam utakmice. Kolektivni igrački pad križevačkih kuglača rezultirao je porazom 6:2 (3145:3066) čime je prekinut respektabilan pobjednički niz, a Križevčanima preostaje punjenje baterija u utakmici 7. kola potiv KK “Ivančice” iz Ivanca, te kolo iza kada su slobodni. Statistika utakmica 6. kola na http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/1/6.kolo.pdf

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.