Zvonkova predizborna karavana stiže u Križevce

“Budi muško – mijenjaj pravila” naziv je Zvonkove predizborne karavane, promotivne akcije utemeljenja “Budi muško” klubova (BMK) u Karlovcu, Zagrebu, Lepoglavi, Križevcima, Virovitici, Belom Manastiru i Vukovaru. Provodi je organizacija mladih Status:M iz Zagreba u sklopu programa Inicijativa mladića za promociju rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca u razdoblju od 2. i 8. studenog 2011. Cilj akcije je podizanje svijesti o aktivnostima koje provode mladići u zajednicama kako bi poboljšali sebe i svoju okolinu kroz neformalnu edukaciju usmjerenu na raspravu o negativnim društvenim pritiscima koji mladiće dovode u rizične situacije  na  njihovu putu prema odrastanju.

 

U svakom od gradova, počevši od  Zagreba (2.11.), preko Karlovca (3.11.), Lepoglave i Križevaca (4.11.), Virovitice (6.11.), Belog Manastira (7.11.) do Vukovara (8.11.), Budi muško klubovi, koje čine mladići iz srednjih škola u tim sredinama, organizirat će crtanje grafita te kinopromociju tri kratka promotivna filma Zvonkov mali psiho test Budi muško!, napravljen u suradnji s Kinoklubom Zagreb, u kojem glumi zvijezda filma “Koko i duhovi” Kristijan Bonačić. Tom prilikom kreirat će se niz edukativnih materijala za potrebe kampanje te pripremiti veliku edukativnu zabavu, a sve će biti praćeno konferencijom za novinare. Parner kampanje za područje Križevaca je udruga K.V.A.R.K., uz podršku Gradskog savjeta mladih i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.
– Sve aktivnosti dokumentirat ćemo kako bismo pomoću različitih medija i društvenih mreža (Facebook, Twitter, Youtube,) te web-stranice www.status-m.hr promovirali osnovne ciljeve projekta te pokušali procijeniti utjecaj koji je naša intervencija imala, istaknuo je liječnik Natko Gereš, predsjednik udruge Status:M.

Iako je Zvonko fiktivni lik koji predstavlja ideale za koje se zalaže ova inicijativa, Facebook stranica “Glasaj za Zvonka” već je privukla preko tisuću podržavatelja. Sam program Inicijativa mladića u Zagrebu se provodi od 2006. godine u sklopu međunarodnog projekta koji se provodi još u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu, a u kojem je u proteklim godinama sudjelovalo više od 5000 mladića u dobi od 14 do 18 godina, kroz edukaciju i kampanju Budi muško.
– Organizaciju je pokrenula skupina  mladih aktivista odlučnih u provođenju ideje uključenja mladih u poboljšanje društva kroz neformalnu edukaciju, kampanje i istraživanja, a čine je radnici za mlade različitih profila: medicinari, psiholozi, studenti, učenici, socijalni radnici, zaključio je dr. Gereš.
Projekt podupiru Care international, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, UNDP Hrvatska, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH, Grad Zagreb, Grad Vukovar te brojni drugi partneri.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.