Stara kamena podloga za nasipavanje nerazvrstanih cesta

KRIŽEVCI – Od otvaranja radova u svibnju svakodnevno traje kapitalni remont pruge između Koprivnice i Križevaca, a osim čestih prekida prometa i specijalnih strojeva na kolosijeku prolaznici primjećuju i brda kamena uz prugu, posebno kod željezničkog kolodvora u Križevcima. Neki, pa tako i križevački gradski vijećnik Marijan Vuković, pitaju se bi li tisuće prostornih metara stare kamene podloge pruge mogla poslužiti na korist lokalnom stanovništvu, pa je upit uputio u obliku vijećničkog na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.
– Da li je netko razgovarao s Upravom HŽ-a da se taj kamen stavi na raspolaganje mjesnim odborima, da se nasipaju sve nerazvrstane ceste jer je to najjednostavniji i najjeftiniji način da se sve ceste koje na ovom području postoje nasipaju s tim kamenom. Ne vjerujem da Hrvatske željeznice imaju nešto protiv, upitao je i predložio Vuković.

Gradonačelnik Branko Hrg je odgovorio da su na traženje Grada u Željeznici imali upravo takvu namjeru, no kao državna tvrtka za darovanje trebaju odobrenje, koje pak nisu dobili.
– Oni su imali u planu da će taj kamen donirati lokalnim samoupravama. Nisu dobili pozitivno mišljenje Državnog odvjetništva za to da se daruje lokalnoj samoupravi, sada još imaju ispitivanja oko eventualne zagađenosti tog kamena, a kada i to bude gotovo, onda će vjerojatno formirati neku cijenu, odgovorio je Hrg.

Grad će tada kupiti maksimalno moguće količine i raspodijeliti posao i troškove kao i 2003., kod remonta dionice od Dugog Sela do Križevaca, rekao je Hrg.
– Tada smo se organizirali na način da je Grad kupio kamen, osigurao utovar, osigurao razgrtanje tog kamena, a mjesni odbori su si organizirali prijevoz i na taj način je jako puno cesta zavoženo, podsjetio je Hrg.
Stoga su iz mjesnih odbora još početkom godine dostavljeni podaci o potrebnim kubicima, koji su zbrojeni dostavljeni HŽ-u. A kamen se prikuplja kod željezničke stanice u Križevcima i u Vojakovačkom Kloštru kako bi bio kraći prijevoz do cesta za nasipavanje, objasnio je križevački gradonačelnik. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.