Josip Glavinić za povijesnu pobjedu ‘Žabaca’

KRIŽEVCI – Bolju premijeru u A1 ligi košarkaši Križevaca nisu mogli ni zamisliti, pobjedom nad momčadi koja je stvarala hrvatsku košarku, Zadrom. Nadoknadili su 10 koševa zaostatka koje su imali u 33. minuti te pogotkom Josipa Glavinića stigli do pobjede u svojoj prvoj utakmici u prvoligaškom društvu. Iako su Žapci zaostajali za Zadrom veliki dio utakmice, na kraju je rezultat bio 78-76 za Križevčane. Start utakmice bio je obilježen domaćim košarkašima Čolakom, Buvom i Glavinićem koji su Križevce odveli na početnih 8-0, no potom su Zadrani preuzeli igru kad su vidjeli da neće, kao što su najavljivali, ‘prošetati Križevcima’. U posljednjim uzbudljivim minutama kod rezultata 73-76 za Zadrane, trica Hrkača na asistenciju Glavinića dovela je domaćine na 76-76.

Nakon minute odmora, Glavinić dovodi Žapce u minimalno vodstvo, 78-76, a iako je Zadar imao posljednji napad, nisu uspjeli te je najbolji igrač Zadra Vrbanc promašio tricu. Nakon utakmice, zadovoljstvo rezultatom nije krio niti strateg Križevčana Tihomir Bujan.
– Zadar je sigurno jedna od vodećih ekipa naše lige i mi smo ovom pobjedom napravili jedan plus, a mislim da neće ipak svatko tako lako pobjeđivati Zadar, pogotovo kasnije. Mi smo to uspjeli napraviti i sada je pred nama da si ne dozvolimo kiks. Sad kada smo napravili jedan takav pothvat i jednostavno u ovim sljedećim utakmicama trebamo biti još snažniji, još motiviraniji i još bolji da na pravi način kapitaliziramo ovo što smo napravili, izjavio je nakon utakmice Bujan.

Čolak je bio najefikasniji kod Žabaca s 12 koševa, po 11 su zabili Grgat, Žitko i Svoboda, dok su Buva i Glavinić ubacili po 10, a upravo je Glavinić svojom igrom obilježio premijeru Košarkaškog kluba Križevci u A1 ligu. Šesti igrač utakmice apsolutno su bili navijači, koji su svojom pjesmom i skandiranjem poveli Žapce do povijesne pobjede. U sljedećem kolu Križevčani odlaze u Šibenik gdje igraju s Jollyem, a za dva tjedna u sportsku dvoranu u Križevce dolazi trostruki europski prvak, Split.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.