Valent Furmeg ponovno prozvan: Protiv gluposti je teško naći lijeka

KRIŽEVCI – Nakon objave članka o Valentu Furmegu u Podravskom listu, prije mjesec dana, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i križevačkog JVP-a ponovno je prozvan. Riječ je o anonimnim prozivkama križevačkog prvog vatrogasca od, navodno, njegovih vlastitih zaposlenika. Pitali smo Valenta Furmega kako komentira iznesene optužbe.
– Protiv gluposti je teško naći lijeka. Postrojba funkcionira savršeno i očito je da se netko sa mnom šali već duže vrijeme. Mislim da je ovo nastavak ranije priče koja se pokazala netočnom – rekao je Furmeg.

U dva pisma, dostavljena na adresu redakcije bez imena autora, čime im je upitna vjerodostojnost, navodi se kako zapovjednik Furmeg vrši pritiske na pojedine vatrogasce do te mjere da je jedan zaposlenik doživio infarkt.
– Mislim da bih ja prvi znao da je netko doživio infarkt – kazao je Valent Furmeg u nevjerici zbog optužbi koje mu se stavljaju na teret. Između ostalog, proziva ga se da se hvali zaštitom Darka Korena, Branka Hrga i Ivana Vuka.

Branko Hrg, gradonačelnik, iz svega navedenog iščitava kako križevački vatrogasci imaju previše slobodnog vremena kad se neprestano međusobno optužuju.
– Dokazali su da su odlični kao vatrogasci, ali kao institucija imaju previše otrova u sebi i sami sebe grizu. Rade si veću štetu nego korist ovakvim potezima – rekao je Hrg.

Sličnog je mišljenja i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, koji navodi kako ne želi da se njegovo ime spominje u bilo kakvom kontekstu vatrogasnih, međusobnih optužbi.
– Niti je moj posao, a niti se želim baviti međusobnim svađama pojedinaca u nekim institucijama. Ovdje je riječ o vatrogasnim ’unutardvorskim bitkama’ u kojima ja nikoga ne štitim. Moj im je savjet da prestanu s takvim stvarima jer se samo sramote – kazao je Koren i napomenuo kako ne želi da se njegovo ime spominje u navedenim kontekstima.

Sporno pismo završava opaskom kako zaposlenici JVP-a Križevci znaju da im se ’ne piše dobro’ i da bi mogli ostati bez posla, zbog čega su odlučili o svemu progovoriti anonimno, a posebno se plaše kako će dobiti otkaz kada njihov prozvani zapovjednik sazna za navedene optužbe te pozivaju javnost i medije da ih zaštite. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.