Izbor najuzornije seoske žene

MOLVE – U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije sutra će se održati izbor najuzornije seoske žene našega kraja. U Podravini i Prigorju do sada nije bio organiziran takav izbor. Sudjelovat će 16 žena iz Đurđevca, Kalinovca, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Ferdinandovca, Novog Virja, Molvi, Drnja, Koprivničkih Bregi, Hlebina i Gole te Dijankovca kraj Križevaca i Gornjeg Fodrovca u općini Sveti Petar Orehovec.

– Izbor najuzornije seoske žene održat će se sutra u Molvama, u tamošnjoj sportskoj dvorani. U 15 sati će krenuti žiri u obilazak štandova, nakon toga sve to što su one pripremile bit će spremno za degustaciju za sve posjetitelje. Od 16 sati će se formirati svečana povorka, koja će mimohodom proći ulicama Molvi te se potom vratiti u sportsku dvoranu gdje će u 17 sati početi sam izbor, najavila je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i inicijatorica izbora Verica Rupčić.

Najuzornija seoska žena te njezine dvije pratilje predstavljat će našu županiju na državnom izboru sredinom listopada u Rešetarima u Brodsko-posavskoj županiji. Svaka od kandidatkinja odgovarat će na pitanja članova žirija, a bodove za što bolji plasman donijet će im i štand u tradicijskom ruhu, najočuvanija originalna nošnja, najbolje spravljena tradicijska jela, izražen poduzetnički duh, raznolikost proizvoda, osobito zalaganje u radu udruga i drugih organizacija civilnog društva, osobito zalaganje u humanitarnim aktivnostima, kao i niz drugih kategorija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.