Križevci: Zastoj u izgradnji vrtića

Izgradnja novog vrtića u bivšoj križevačkoj vojarni stala je. Razlog je navodno ishođenje kredita. Investitori, Dječji vrtić Didi iz Krašića osnovao je ustanovu u Križevcima pod imenom Dječja mašta. Radili su na dobivanju kredita za tu investiciju i prikupljali su ponude za izvođača, no još nije potpisan ugovor o izvođenju radova.
– Prema informacijama koje sam dobio od direktorice i vlasnice ustanove Dječja mašta, kredit je odobren i slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova i početak radova – rekao je gradonačelnik Branko Hrg. Problem je, međutim, što su roditelji očekivali već gotov vrtić.

 

Još prošlog ljeta investitor je od Gradskog vijeća dobio pravo da dio bivših vojničkih spavaonica preuredi u novu predškolsku ustanovu, ali trenutno je tamo samo porušeni dio vanjskih zidova. Osim toga, srušena je i nekadašnja zapovjedna baraka, na čijem mjestu je predviđeno vanjsko dječje igralište, no više od toga nema značajnijih promjena u posljednjih mjeseci.
– Siguran sam da će vrtić biti napravljen na vrijeme i da će se svi postavljeni rokovi ispoštovati – rekao je Mladen Tenodi, pročelnik gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti. S njim se slaže i gradonačelnik koji je napomenuo da upravo zbog neizvjesnosti kada će krenuti konkretni radovi nisu htjeli ’skakati pred rudo’ pa nije bilo predbilježbi djece za četvrti vrtić. No, poziva na upis bit će na jesen ili u zimi, uvjerava dok preuređenje bude završeno i izdane sve dozvole za rad. U vrtiću Dječja mašta smještaj bi trebalo dobiti stotinjak mališana, radna mjesta petnaestak zaposlenika, a ulaganje je procijenjeno na 2,5 milijuna kuna. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.