Radove na novom vrtiću usporilo ishođenje kredita

KOPRIVNICA – Iako je Dječji vrtić Didi iz Krašića još prošlog ljeta dobio od križevačkog Gradskog vijeća pravo da dio bivših vojničkih spavaonica u nekadašnjoj vojarni preuredi u novu predškolsku ustanovu, stanovnici Križevaca mogli su primijetiti da tamo baš i nema građevinaca niti radova. Doduše, srušena je nekadašnja zapovjedna baraka, na čijem mjestu je predviđeno vanjsko dječje igralište, ali osim toga, od lani drugih promjena nema. Stoga je odgovor koji zanima mnoge Križevčane, pogotovo roditelje predškolaca, na sjednici Gradskog vijeća potražio SDP-ov Martin Vujić.

– Navodno, cijeli taj projekt stoji i ništa se ne radi po tom pitanju. Kada se mogu očekivati pozivi za prijavu djece? Koliko mi je poznato, bio je neki inicijalni rok prijava koji je neslavno prošao jer je broj prijava za to bio dosta minoran, te se odlučilo odustati s prijavama, upitao je Vujić gradonačelnika Branka Hrga koji je odgovorio da ulagači nisu odustali od pokretanja vrtića niti je projekt propao.

– Investitori su osnovali ustanovu u Križevcima, zove se Dječja mašta. Na Trgovačkom sudu sjedištem je upisano u Križevcima, radili su na dobivanju kredita za tu investiciju, imali su natječaj, tj. prikupljanje ponuda za izvođača. Prema mojim informacijama, koje sam dobio od direktorice i vlasnice, oni su dobili kredit i trebali bi u principu potpisati ugovor s izvođačem radova i započeti radove na tome, kazao je Hrg. Napomenuo je da zbog tih razloga nije niti bilo predbilježbi djece za četvrti vrtić. No, poziva na upis bit će na jesen ili u zimi, dok preuređenje bude završeno i izdane sve dozvole za rad. U vrtiću Dječja mašta smještaj bi trebalo dobiti 100-tinjak mališana, radna mjesta 15-tak zaposlenika, a ulaganje se procjenjuje na 2,5 milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.