Večeras, 44. put uz Spravišče, koncert HPD-a Kalnik

Mijenjaju se redatelji, glumci, lokacije i ine atrakcije, ali za Križevačko veliko spravišče ne iznevjerava se tradicija mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik Križevci, da sugrađanima i gostima daruje prigodni koncert. Večeras, uoči 44. Spravišča, priređuje se nastup HPD-a u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, od 20 sati.
Križevački zbor publici se predstavlja netom nakon uspjeha na nedjeljnom Županijskom natjecanju zborova u Koprivnici, gdje su, doznajemo od dirigentice, prof. Branke Špoljar, dobili pohvale za kvalitetu, te korisne savjete i primjedbe.

– Smotra je bila dobro organizirana, samo što  dvorana u kojoj se pjevalo nije baš bila najsretniji izbor – reći će B. Špoljar. No, večeras, u svom akustičnom prostoru, pjevat će zasigurno ugodnije i opuštenije, a pratnja će im biti i Tamburaški orkestar Glazbene škole, pod vodstvom prof. Igora Kudelnjaka. Koncert će biti prilika i za nabavu prvog CD-a HPD-a, snimljenog lani u studenom na godišnjem koncertu uz 110 godina Društva, a predstavljenog uz Dan grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.