O aktivnostima P.O.I.N.T.-a čut će se i u Bruxellesu

Križevačka Udruga P.O.I.N.T. sudjelovat će na studijskom posjetu “Uloga organizacija civilnog društva u promociji aktivnog građanstva” koji će se od 14. do 17. lipnja odvijati u Bruxellesu.

Cilj studijskog posjeta je upoznavanje međunarodnih i europskih pravnih osnova usmjerenih na promociju aktivnog građanstva. Studijsko putovanje uključit će i primjere aktivnosti na nacionalnoj i regionalnoj razini, različite oblike obuke građana i građanki, razvoja zajednice i volonterstva, te će se sudionicima i sudionicama otvoriti mogućnost razmjene iskustava te umrežavanja međusobno, kao i s organizacijama civilnoga društva koje djeluju na europskoj razini.

Putovanje je dio programa People2People (P2P) u sklopu projekta stalne tehničke pomoći organizacijama civilnog društva, koji se provodi u organizaciji Opće uprave Europske komisije za proširenje. Pointovce će u središtu Europske unije predstavljati Sandro Novosel, kao jedan od četvero sudionika iz Hrvatske, među 38 predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva iz zemalja jugoistočne Europe.

Vezano

Komentari su zatvoreni.