Križevčanin predvodio obljetnicu vokalnog ansambla Goranovci

Muški vokalni ansambl Goranovci, koji u Zagrebu djeluje od 1956. kao dio Akademskog zbora SKUD Ivan Goran Kovačić, proslavio je 55 godina pjevanja. Priliku da ravna Goranovcima na njihovu jubilarnom koncertu pripala je križevačkom dirigentu Ozrenu Bogdanoviću.

 No, to nije bila slučajnost, obzirom na to da je mladi zborovođa umjetnički voditelj i dirigent MVA još od 1. veljače 2007., postavši tada (a to je i sada), najmlađi nositelj te funkcije. Unatoč tom iskustvu i afirmaciji stečenoj i u vodstvu više drugih zborova, Bogdanović je bio svjestan da mu je nastup pred Goranovcima vjernom zagrebačkom publikom, zbog važnosti događaja, poput debija.

Trud i zalaganje vratili su mu se, ponajprije zahvaljujući raspoloženim pjevačima. Nastupile su dvije postave, od kojih je aktualna, uvjetno rečeno mlađa (premda su neki članovi stariji od kolega iz starije postave), bila nositelj programa, zastupljenog folklornim i sakralnim popjevkama domaćih klasika, dok je mlađa izvela ležerniji repertoar klapskih, zagorskih i američkih evergreena.

Povremena pratnja bili su i tamburaši orkestra I.G. Kovačić, a posebno je svojim solističkim izvedbama svakog muškog izvođača i mnoge u publici obradovala vesela Ivana Kindl

Osim samog dirigenta, križevački pjevački  talent su u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu pokazali i dugogodišnji goranovci Ivica Merlin i Nikola Novosel-Miško, koji je servirao i nekoliko svojih prigodnih šala.

Bogdanoviću su na uspjehu jubilarnog koncerta ovog muškog ansambla čestitali njegov osnivač Dušan Prašelj, predsjednik SKUD-a Ivan Goran Kovačić Luka Prašelj i dirigent stare postave Vladimir Babuš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.