DEMANTIJ: Križevački gradonačelnik i ‘nezavisni’ novinar iskrivljuju istinu o SDP-u

U jednim je dnevnim novinama 07. lipnja izašao članak, koji je prenio i nezavisni križevački portal Križevci.info, pod naslovom “Križevačkom SDP-u ljudi su sporedniji od sobe za sastanke”. Tim naslovom, a i samim tekstom novinar si daje za pravo tumačiti nešto što nije napisano u priopćenju gradskog SDP-a vezano uz osiguranje prostora za rad političkih stranaka, a nakon nedavnog požara u jednoj gradskoj zgradi.

Ta usporedba o važnosti rješavanja smještaja stanara u odnosu na političke stranke, kao i nedobronamjerno gradonačelnikovo iznošenje stavova na službenim web stranicama Grada Križevaca i prebacivanje krivnje križevačkom SDP-u, želi se skrenuti pozornost sa neodgovornog, po gradskoj vlasti, rješavanja i zbrinjavanja smještaja stanara i osiguravanja adekvatnog prostora za rad političkih stranaka, odnosno sanacije krovišta zgrade.
I novinar i gradonačelnik, gle čuda, sjetili su se da je najvažnije zbrinuti stanare, kao da o tome treba raspravljati. Naravno da je to i za SDP najvažnije.
Da podsjetimo, stanari su privremeno zbrinuti odmah nakon požara, a trajni smještaj će se, nadamo se u SDP-u, brzo riješiti.

A istina o rješavanju i zbrinjavanju imovine, gdje je jedino u prostorijama SDP-a dijelom uništena oprema i  namještaj od vode prilikom gašenja požara, svodi se na tezu “svaka stranka neka si pronađe prostor za rad, to nije gradska briga”. Te je riječi predstavnicima SDP-a prenio jedan od pročelnika Grada po nalogu gradonačelnika, odmah nakon požara. Gradonačelnik nije htio za rad SDP-a dati privremeno niti jednu prostoriju u vlasništvu Grada, pa je imovinu SDP-a trebalo zbrinuti privatno. A praznih gradskih prostora ima jako puno.
Naravno da se sastanci vladajućih stranaka (HSS-a i HDZ-a) mogu održavati u prostorijama gradske uprave, to gradonačelnik dozvoljava. Vjerojatno će poslije ovog svoje sastanke i SDP moći organizirati u tim prostorijama.

Neka si pouku o “političkom prepucavanju” uzmu na savjest oni koji su ovaj nesretni događaj, požar i posljedice iz njega, prebacili na politički ring, ne suosjećajući sa stanarima koji su izgubili svoju imovinu i ostali bez svega – osim svojih spašenih života.

Radi svih navoda, sukladno zakonu, tražimo ovu objavu u dnevnim novinama koje su objavile gornji tekst i nezavisnom križevačkom portalu Križevci.info, kao i na služebnim web stranicama Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.