Turistička ponuda i njezin razvoj traže kvalitetne i kreativne ideje

Prvi koraci nove direktorice križevačkog Turističkog ureda. Olinka Gjigaš mora uvesti red u djelovanje TZ-a, koje je poremetila Vlasta Kliček, a koju će grad tužiti jer nije vratila pronevjereni novac

Nova je direktorica Ureda turističke zajednice u Križevcima Olinka Gjigaš (42), ekonomistica, Zagrepčanka podrijetlom s Kalnika, sa 20-godišnjim iskustvom u marketinškom i konzultantskom radu na projektima u zemlji i inozemstvu. Njezina pojava križevačkom Turističkom vijeću, ali i gradonačelniku Branku Hrgu, koji je i predsjednik Turističke zajednice Križevaca, kao da je dar s neba nakon što je s “vlasti” sišla Vlasta Kliček, smijenjena zbog pronevjera i nesavjesnog poslovanja.

Pred O. Gjigaš delikatan je zadatak, provođenje programa razvoja turizma, koji je, doznajemo, impresionirao odgovorne.
– Prvi koraci bit će osiguranje nesmetanog nastavka rada Ureda, a onda slijedi rasprava i definiranje strategije turizma križevačko-kalničke regije i povećanje prepoznatljivosti grada i okolice kao poželjnih destinacija – kazala nam je O. Gjigaš, javivši se iz Kopenhagena, u Danskoj, jer ondje trenutačno radi. Na novu funkciju stupa 1. srpnja, ali angažirat će se i sredinom lipnja na 44. Velikom spravišču.

Istaknula je i kako turistička ponuda, njezin razvoj i poboljšanje traže sustavan i dugoročan pristup, kvalitetne i kreativne ideje. te da je ovo idealan trenutak da se na području Križevaca i okolice napravi zaokret i poduzmu prvi značajniji koraci da se situacija promijeni.
Mnogi će reći da to nije bila praksa V. Kliček, koja je zbog neinventivnosti gotovo unazadila križevački turizam. Da ga je i financijski bacila na koljena, dokazano je revizijom, kojom je ustanovljeno da je bez odluka TZ-a sebi preko redovne i vlastite blagajne isplatila oko 372.000 kuna pozajmica. To nije vraćeno, a nije se znalo niti da je račun TZ-a blokiran…

No, uz to što se sumnja da je V. Kliček zapravo uzimala javni novac za privatne potrebe, lokalnu je javnost iznenadilo što su tek u ožujku protiv nje poduzete mjere i što je smijenjena, iako se zna da je dugo bila u dobrim odnosima s vlašću. U kuloarima se govori da su prijašnji pokušaji da se revizijom raščiste stvari uvijek nailazile na otpor vlasti, a iz Ureda gradonačelnika kažu da o tome zašto se prije nije ništa činilo u tome, treba pitati upravo prijašnja vodstva TZ-a.

Inače, kako V. Kliček nije u roku vratila uzeta sredstva, prijeti joj tužba grada, ako ne i ovrha imovine. Oni koji je poznaju kažu da je ovo što joj se dogodilo posljedica činjenice što nije mogla svoje financije držati pod kontrolom. S druge strane, njenoj nasljednici O. Gjigaš iskusni turistički djelatnici iz agencija i gradskih udruga žele u radu sve najbolje, želeći joj da odoli tome da joj projekte, kojima je cilj vratiti vrijednost križevačkim turističkim brendovima i tako privući goste, remete ili kroje vlastodršci, jer bi to značilo da se stvari nisu promijenile. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.