Skupili oko 13 tisuća kuna

Humanitarna aukcija 4. c razreda – Učenici 4. c razreda s učiteljicom Sandrom Poje održali su 18. svibnja humanitarnu aukciju svojih likovnih radova kako bi pomogli dvjema obiteljima

Učenici 4. c razreda pod vodstvom svoje učiteljice Sandre Poje pokazali su suosjećajnost i spremnost na pomoć onima kojima je potrebno. Između likovnih radova koje su u školi na satima likovne kulture stvarali posljednjih tri godine, uz pomoć učiteljice likovnog odgoja Senke Pleše odabrali su 54 rada i organizirali aukciju. Skupljeni novac namijenili su učeniku 2. razreda Emanuelu Kušecu, oboljelom od cerebralne paralize, te još jednoj djevojčici.

Zaradili više no što su očekivali

Aukciju, koja se održala u maloj dvorani Hrvatskog doma, vodili su učiteljica Poje i Zoran Homen, kustos Gradskoga muzeja. Učenici su, baš kako to treba biti na pravoj aukciji, svaku sliku redom donosili pred goste, koji su se dizanjem ruku i nuđenjem većeg iznosa natjecali tko će kupiti sliku. Početna je cijena bila 50 kuna, ali većina je slika dostigla puno veće iznose, dvije su slike prodane po cijeni od čak 700 kuna!

Svi su bili iznenađeni skupljenom svotom, a ponajviše učiteljica Poje:
– Kada sam vidjela koju smo svotu zaradili, bila sam iznenađena jer smo se na roditeljskom dogovorili da će slika koštati najviše 100 kuna, ali ovdje su bili i gradonačenik i župan koji su donirali ponajviše.
– Radosne smo i ponosne što su naše slike prodane po tako visokim cijenama – povjerile su Anja Ileković i Barbara Niemčić, čije su slike postigle najvišu cijenu.

Pripremali se mjesecima

Od prve ideje do same realizacije bilo je više mjeseci rada i priprema. Trebalo je odabrati radove te ih staviti u okvire, dogovoriti prostor, objaviti na radiju, poslati pozivnice.
– Većina slika na aukciji radovi su iz 4. razreda, ali bilo je nekih iz 3. i 2. razreda – objasnila je Marija Selak koja je na aukciji imala četiri rada.

Slike je u okvire uz pomoć svoga supruga Siniše stavljala učiteljica, a uključili su se i neki roditelji. Tako su Mihael Rebić i Suzana Florenino vodili evidenciju tijekom licitacije.
– Htio bih zahvaliti mojoj teti učiteljici Senki Pleše koja je odabrala radove te mojem tati koji je izradio pozivnice – ponosan je Martin Pleše.

Sami se pobrinuli za zabavni program

Osim što su izradili likovne radove, učenici su aktivno sudjelovali i u samoj aukciji.
 – Matija Švagelj i ja imali smo zadatak zapisati kupce koji su kupili slike – rekla je Lorenija Jantolek.

Osim toga, učenici su pripremili i glazbeno-recitatorski program.
– Učenici 4. c uključeni su u mnoge izvannastavne i izvanškolske aktivnosti pa smo tako ostvarili suradnju s malim školskim zborom, crkvenim zborom te glazbenom školom – objasnila je učiteljica Sandra Poje.

Veći broj učenika dio je malog školskog zbora pa su uz pratnju voditeljice Ivančice Celovec izveli dvije pjesme, a pjevalo je i nekoliko učenica članica crkvenog zbora Župe sv. Ane pod vodstvom s. Ivane Križanić i prof. Silvane Pleše.

Svoje je umjeće pokazao i gitaristički trio koji se sastojao od Marije Selak, Dore Rebić i Karla Orejaša koje je uvježbala prof. Tamara Perc, te duo s flautama koji se sastojao od Dore Pofuk i Ane Čapek. Predstavio se violinist Martin Pleše, tamburašice Iva Florenino i Anamarija Jakopović te klaviristica Ana Kušec.

Učiteljica Sandra Poje također je sa svojim učenicima uvježbala i jedan recital koji su izvodili Lorena Šporer, Barbara Niemčić, Ivana Šatvar, Lucija Hum, Ana-Marija Orejaš, Jana Sukalić i Josipa Đuranec.

Modeci vole pomagati

– Humanitarne akcije poput ove nisu novost u našoj školi. Ponosimo se akcijom Biser pod Kalnikom u sklopu koje smo već prijašnjih godina pomogli ugroženim obiteljima u Mikluševcima i Kninu. Ova je aukcija lijep nastavak akcije i izraz naše želje da učenike odgajamo u duhu humanosti i volonterizma – objasnio je ravnatelj Dražen Bokan.

Zaradu od 12.980 kuna četvrtaši će donirati Emanuelu Kušecu i jednoj obitelji učenice naše škole.
– Emanuel je dijete od 8 godina koje ne može hodati i tako nije mogao doći na našu aukciju, ali ćemo mu mi taj novac odnijeti – ispričala je učiteljica Poje.

Učenici su se zahvalili svim onima koji su se odazvali pozivu i koji su na bilo koji način pomogli u provedbi njihovog projekta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.