Ulazak u A1 ligu kruna trogodišnjeg rada

KRIŽEVCI – Križevački košarkaši Prigorje financija završili su uspješnu sezonu. Bila je to sezona u kojoj su konstantno pokazivali dobru igru te ostvarivali rezultate, a ulazak u A1 ligu kruna je rada i velikog entuzijazma igrača i svih djelatnika tog mladog križevačkog kluba. Osvajanje prvenstva A2 lige sjever, smjena trenera Marina Zirduma i dolazak Rudolfa Juga, odlasci i dolasci igrača te mnoge ozlijede, nisu utjecale na ostvarenje cilja zacrtanog još 2008. godine, kada je ovaj klub osnovan, rekao je sportski direktor križevačkih Žabaca Dražen Jendriš.

– Krajnji cilj je postignut, a to je da smo se uvrstili u najelitniji rang – prvu ligu i da ćemo sljedeće godine u Križevcima gledati dvostrukog europskog prvaka Split, kao i košarkaše Zadra, Alkara, Dubrovnika… Sve su to klubovi s ogromnom tradicijom, rekao je Jendriš.

Pred čelništvom kluba je donošenje proračuna, nakon čega će se krenuti u poslagivanje momčadi – odabir trenera te nekoliko igrača, jer im jer želja da nosioci igre i dalje budu košarkaši koji su već u klubu, dodaje Jendriš.
– Ono što je sigurno da ćemo ekipu posložiti i to ne kako bi se borili za ostanak, nego da budemo u nekoj sredini prvoligaške tablice. Ne želimo ‘plivati samo jedno ljeto’, nego ćemo nastojati biti stabilan prvoligaš, dodao je D. Jendriš.

U svakom slučaju od listopada, kada kreće A1 liga, očekuju nas vrući susreti pod križevačkim košarkaškim obručem, a ne treba sumnjati da će Križevčani i ovog puta biti šesti igrač Žabaca. Na kraju, spomenimo da je igrač Prigorja financija Andrija Hrkač proglašen za najboljeg međimurskog košarkaša sezone te najveću nadu košarke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.