Krunoslav Pavlinec zapalio krovište zgrade, dvorište muzeja i haustor

Piromanska noć u Križevcima: Bilo je kao u filmu, nevjerojatni vatreni pakao koji nikad u životu neću zaboraviti – rekao je Fabijan Bulakaj

KRIŽEVCI – Braća Fabijan i Sebastian Bukalaj postali su pravi heroji nakon što im je pijani Krunoslav Pavlinec (28), iz još nepoznatog razloga, tijekom noći u srijedu zapalio krov nad glavom. Uzbunili su obitelj i još dvojicu stanara zgrade i tako im dali dovoljno vremena da pobjegnu pred vatrenom buktinjom, koja je nedugo zatim progutala krov zgrade. Osim zgrade, u kojoj osim stanova sjedište imaju sve važnije političke stranke, Pavlinec je u svom piromanskom pohodu potpalio haustor susjedne zgrade i otrčao do dvorišta muzeja, gdje je zapalio stoljetni izložbeni koš za kukuruz koji je također izgorio. Policijska ophodnja zatekla ga je da se sumnjivo ponaša tijekom dva navrata, no ulovili su ga nakon što je uspio sve zapaliti.

 

Gasio protupožarnim aparatom

Svoje dramatično iskustvo s požarom ispričao je Fabijan Bukalaj, koji je došao s posla i krenuo na počinak. U jednom trenutku čuo je povike s ulice.
– Gomila je vikala: ’Silazi, silazi’ i fućkali i bučili, ali mislio sam da je riječ od divljanju maturanata. Odmah potom dotrčao je mlađi brat Sebastian, koji je zapravo sve upozorio – rekao je Fabijan. Prisjeća se da je istrčao u hodnik, do stepenica gdje je već gorjelo potkrovlje i zidovi. Otrčao je po protupožarni aparat, a kada se vratio i počeo gasiti požar, vatra je već počela gutati cijelu zgradu. Ubrzo je pomogao roditeljima, bratu i sestri i ostalim stanarima da siđu po stepenicama, na kojima su, kaže, već padali užareni komadići krovišta, a strujni kablovi počeli su nasumice bacati iskre.

Vidio piromana

– Bilo je kao u filmu, nevjerojatni vatreni pakao koji nikad u životu neću zaboraviti – rekao je Fabijan, koji je kao i ostali stanari i članovi njegove obitelji, ostao bez ičega. Nešto odjeće uspjeli su spasiti, no njegov laptop i bratovo računalo, kao i svi ostali predmeti iz stana, nestali su u vatri.
– Da nije bilo Sebastiana koji nas je sve digao na noge, ne znam bismo li ostali živi – kazao je Fabijan Bulakaj. Maloljetni Sebastian kaže da je u jednom trenutku čuo pucketanje i izašao na hodnik gdje je ugledao piromana.

– Čovjek je vidio i počeo trčati. Vidio sam da je počelo gorjeti i otrčao sam po obitelj, ali je brat već istrčao po aparat za gašenje požara – rekao je Sebastian.
Fabijan je posebno ogorčen jer smatra da se sve to moglo spriječiti budući da je Krunoslav, tvrdi, psihički nestabilna osoba koja je često pravila probleme i spavala u jednom od praznih stanova u potkrovlju.

Stanari zbrinuti u stanovima

KRIŽEVCI – Gradska vlast pronašla je smještaj za sve stradalnike nesretnog požara.
– Mislim da ćemo svim stanarima ponuditi drugačije mogućnosti smještaja, a iz cijele nesretne situacije probat ćemo izvući nešto dobroga i obnoviti izgorjelu zgradu u potpunosti tako da će se u nju smjestiti sve gradske udruge – rekao je Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.