Zbog greške projektanata dodatni trošak uređenja

KRIŽEVCI – Križevačka Ulica Petra Krešimira IV dobila je 960 metara pješačke staze, a krajem prošlog tjedna o trošku Županijske uprave za ceste presvučen je i novi asfaltni sloj cijelom dužinom prometnice. Završetak posla ovaj put nije značio i brigu manje gradskoj vlasti, jer ispostavilo se da će račun za njega umjesto ugovorenih 700 tisuća kuna, zbog dodatnih i nepredviđenih radova biti veći za četvrtinu, ili za još 175 tisuća.

Do razlike je došlo zbog greške projektanata iz bjelovarske Hidroregulacije, koji su jednostavno zaboravili u troškovnik ugraditi neke nužno potrebne stavke, poput cijene potpornih zidova, čija je gradnja bila nužna za sigurnost i stabilnost pješačke staze. Na lošu vijest gradonačelnik Branko Hrg je zaključio:
– Teškom mukom prihvaćam mišljenje struke u ovom slučaju i tražim da se pokrene odgovornost projektanta te da se još jednom provjere sve zakonske regulative, kazao je Hrg.

Osim što će iz gradske blagajne tako za Krešimirovu morati platiti više nego je planirano, s porezom čak dodatnih 215 tisuća kuna, gradonačelniku Hrgu vjerojatno se još manje svidjela izgledna mogućnost da će na idućem Gradskom vijeću opet morati odgovarati na neugodna pitanja oporbe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.