I Šarićeve suze dio su stvaranja velikana

Košarka – Prigorje financije Gorana Delića novi prvoligaš – Šarić (17) na stolu ima ponude Panathinaikosa, Reala i Fenerbahçea, pa mu je trener Gnjidić rekao: Šiši, ti ćeš sada u svemir, a mi te ne možemo pratiti

Nakon samo dvije i pol godine postojanja KK Prigorje financije postao je prvoligaš. Rezultat je to ulaganja najbogatijeg Križevčanina Gorana Delića (on kaže 800.000 kuna godišnje) u drugoligašku momčad koja se nedavno pojačala s iskusnim Opačkom i Ćosićem te trenerom Jugom. Za to vrijeme njihov kvalifikacijski rival A-1 ligaš Dubrava nije imao pravo ni na kakva pojačanja, što je pravilo HKS-a koje se mora mijenjati.

Dubrava ima odlične juniore, prvake Hrvatske, koji igraju za seniore (i za koje će A-2 liga biti nazadovanje), ali i kadete. Prigorje zasad uglavnom “šopingira”, što je i logično za klub koji nema tradiciju, no predsjednik Delić najavljuje uvođenje novog jakog sponzora i stvaranje stabilnog prvoligaša.

U HKS-u sigurno, nakon Tedeschija, pozdravljaju svaki novi priljev privatnog kapitala u košarku kao što je to slučaj i s Jollyjem JBS-om (Josip Stojanović). I dok je sudbina Prigorja velikim dijelom u rukama Gorana Delića, a on najavljuje da će zadržati razinu ulaganja i dovesti još jednog jakog sponzora, sudbina Dubrave je u rukama HKS-a. Kako zbog Zadrova ispadanja iz NLB-a A-1 liga sada ima neparnih 11 klubova, čuje se da bi se mogla proširiti s Dubravom.

Delićevi kritičari kažu da se protiv njega vodi sudski spor (s optužbom za pranje novca), da posluje na granici legalnog, da je stvorio umjetan klub. Pristaše tog poslovnog čovjeka (financijsko posredovanje, ugostiteljstvo, obnovljivi izvori energije, građevinarstvo) pak pričaju o njemu kao galantnom čovjeku i poslodavcu koji dobro plaća. Opačak je navodno dobio 7000 eura za svoj kratkoročni angažman. Rijetki su klubovi u kojima danas plaće ne kasne, a Prigorje je upravo takav klub, pa ako već konkurentima nije mio, raduju mu se igrači koji na tržištu nude svoje usluge. (

VL

)

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.